AŞURENİN BEREKETİ

BÜYÜKŞEHİR’İN KAZANLARI BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN KAYNADI

Gündem Yayın: 08 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 08.08.2023 13:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
95 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediyesi, birlik ve beraberliğin arttığı Muharrem Ayı’nda, paylaşmanın ve bereketin sembolü aşure tatlısını 13 ilçede vatandaşa ikram etmeye devam ediyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Mezitli ilçesinde de, Aşhane’de özenle ve usta eller tarafından hazırlanan aşureleri vatandaşlara ikram etti. Aşure dağıtımından memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar, Büyükşehir ekiplerine teşekkür etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Muharrem Ayı dolayısıyla; hoşgörünün, birlik ve beraberliğin simgesi olan aşure tatlısı ikram etme geleneğini bu yıl da sürdürüyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde Aşhane’de özenle hazırlanan ve usta eller tarafından kaynatılan aşureler, Büyükşehir’in mobil araçları ile kentin farklı noktalarında vatandaşlarla buluşturuluyor. Bu kapsamda Mezitli İlçesi’nde de ikram edilen aşureler, vatandaşın gönlüne sıcaklık kattı. Aşure dağıtımından memnuniyetini dile getiren vatandaşlar, Büyükşehir ekiplerine teşekkür etti.

Büyükgürses: “Şu ana kadar 13 ilçede toplam 22 bin adet aşureyi vatandaşlarımıza dağıttık”

Aşurenin anlamının, birlik ve beraberliği insanlara yansıtmak olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Sosyolog Nazire Büyükgürses, “Muharrem Ayı içerisindeyiz. Büyükşehir Belediyemize ait Aşhane’de aşurelerimizi kaynattık ve vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Şu ana kadar 13 ilçemizde, toplam 22 bin adet aşureyi vatandaşlarımıza dağıttık” dedi.

Aşurenin lezzeti gönüllere sıcaklık kattı

Aşure tatlısının en sevdiği tatlı olduğunu dile getiren vatandaşlardan Fatma Levent, “Ben şeker hastasıyım, ama aşureye yok diyemem. Muharrem Ayı çok güzel ve bereketli bir ay. Aşure malzemelerinin pahalı olmasından dolayı herkes bu tatlıyı yapamayabilir, ama birçok insanın bu sayede aşureye ulaşabileceği çok güzel bir yaklaşım” diye konuştu.

Muharrem Ayı’nda aşure ikramının, Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan güzel bir hizmet olduğunu vurgulayan vatandaşlardan Erol Yağlıcı, “Her yıl bu dağıtımın yapıldığını görüyorum. Köylerde, ilçelerde gittiğim her yerde aşure dağıtıldığını görüyorum ve yiyorum. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Vatandaşlardan Hatice Yılmaz ise, “Büyükşehir Belediyesi kazanlarının bereketi, rızkı çok olsun. Artık aşure yapmak kolay değil. Hele ki bu maaşlarla… Özellikle bir emeklinin aşure yapıp, yemesi mümkün değil. Büyükşehir Belediyesi’ne, bu hizmeti için çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Tüm ilçelerde aşure dağıtımı yapıldı

Büyükşehir Belediyesi’nin usta aşçıları tarafından enfes şekilde hazırlanan aşureler, Tarsus ve Çamlıyayla’da da dağıtıldı. Vatandaşlar, Tarsus Yarenlik Alanı Halk Eğitim Merkezi ön bölümünde kurulan stanttan ikram edilen aşureler için, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

                

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.