TÜRKİYE’NİN GURURU OLDU

Akademi Derneği Başkan yardımcısı Fatma Yeşilkuş Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Elçisi Seçildi

Dünya Yayın: 03 Nisan 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 03.04.2023 12:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
242 okunma
Takip EtGoogle News

Türkiye’nin önde gelen bilim insanlarının aynı çatı altında buluştuğu Akademi Derneği, uluslararası düzeydeki başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Akademi Derneği Başkan Yardımcısı doktorant Fatma Yeşilkuş (28), Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında, 2012 yılında dönemin BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon tarafından kurulmuş olan “Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Gençlik Girişimi” programına Sürdürülebilirlik Elçisi seçildi ve programın resmi internet adresinde ilan edildi.

Dünyada Sadece 100 Kişi Kabul Edildi, Türkiye’nin Gururu Oldu

2023 yılı için dünyadan sadece 100 kişinin seçildiği programa Elçi olarak kabul edilen Akademi Derneği Başkan Yardımcısı Fatma Yeşilkuş, “Akademi Derneği olarak bölgemiz ve ülkemiz için yarattığımız kamu değeri, bilimsel çalışmalarım ve sürdürülebilir bölgesel kalkınma ile ilgili tarafıma yöneltilen sorulara sunduğum çözüm önerileri göz önünde bulundurularak “Düşünce Lideri” kategorisinde “Sürdürülebilirlik Elçisi” seçilmiş bulunmaktayım. Birleşmiş Milletler çatısı altında, gelecek nesiller için sürdürülebilir bir dünyayı şekillendirmek adına dünya gençliğini harekete geçirmek amacıyla kurulan bu programa seçildiğim için büyük mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

Dünyaca Ünlü Uzmanlar Seçilen Elçilere Eğitim Verecek

ABD ve Avrupa’daki birçok ülkeye ekonomi danışmanlığı yapan ünlü ekonomist Prof. Dr. Jeffrey Sachs, Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi (WBCSD) Başkanı Peter Bakker ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Eş Başkanı Aromar Revi gibi tanınmış ve alanında uzman isimler, seçilen elçilere 10 ay boyunca eğitim veriyor olacak. Eğitim sonunda ise Elçiler, yaşadıkları bölgenin sorunlarına “smart, safe and sustainable (akıllı, adil ve sürdürülebilir)” temasıyla yenilikçi çözümler üretmek üzere projeler sunacak.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.