TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLER

Yenişehir Belediyesi zabıtası denetimlerde tarihi geçmiş ürünler tespit etti

Sağlık Yayın: 22 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 22.07.2023 17:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
108 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bir markette yaptığı denetimlerde birçok ürünün son kullanma tarihleri geçtiği halde satışa sunulduğunu tespit etti. Halk sağlığını tehlikeye atan işyeri hakkında yasal işlem başlatılırken, son kullanma tarihi geçen ürünler toplanarak imha edildi.

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki marketlerde düzenli olarak yaptığı denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışa sunulduğunu belirledi. Güvenevler Mahallesi’nde faaliyet gösteren işyerindeki son kullanma tarihi geçmiş ürünler toplanarak imha edildi. İşyeri hakkında yasal işlem başlatan Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri, halk sağlığını tehlikeye atanlara göz açtırmıyor.  Yenişehir Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren işletmelerin hijyen ve sağlık kurallarına uygun olarak hizmet vermesini ve vatandaşların güvenli alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor.  Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Halkımızın sağlığı ve güvenliği her zaman önceliğimiz. Zabıta ekiplerimiz, denetimlerle etkin bir şekilde çalışıyor. Vatandaşlarımızın da bu konuda dikkatli olması çok önemli. Alışverişlerde ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etmek, sağlığımızı korumak açısından kritik bir adım. Vatandaşlarımız bu tür olumsuz durumları ‘153 Alo Zabıta’ hattımızı ya da 444 33 54 numaralı Yenişehir Halk Masamızı arayarak bildirebilirler.”  dedi.

Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri halk sağlığını korumak amacıyla periyodik olarak denetimlerine devam edecek. 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.