“ÖZGÜR RUH” Resim Sergisi

Ressam Seda Yıkılmazpehlivan “ÖZGÜR RUH “ adlı 2. Kişisel Sergisini Tarsus Mehmet Bal Sanat Galerisinde açtı.

Sanat Yayın: 03 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 03.01.2024 12:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
87 okunma
Takip EtGoogle News

Ressam Seda Yıkılmazpehlivan “ÖZGÜR RUH “ adlı 2. Kişisel Sergisini Tarsus Mehmet Bal Sanat Galerisinde açtı.

Açılışa Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin,Tarsus Ressamlar Derneği Başkanı Merve Tokgöz, Ressam Nurettin Gözen, Gülserin Günaştı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Ateş, öğretmen arkadaşları ve sanatsever vatandaşlar katıldı.

Ressam Seda Yıkılmazpehlivan, 1980 yılında Tarsus’ta doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Tarsus’ta tamamladı. Mustafa Kemal Üniversitesi Biyoloji Bölümünü bitirdi. 2002 yılında Gaziantep’te öğretmenliğe başladı. 13 yıl sonra memleketi Tarsus’a dönüş yaptı. Tarsus Gülserin Günaştı M.T.A Lisesi Biyoloji öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Hobi amacıyla 2015 yılında Nurettin Gözen Resim Atölyesinde kurs almaya başladı. 3 yıl kurs alan Ressam Seda Yıkılmazpehlivan çalışmalarına evinde devam etmektedir. 2017 yılından bu yana pek çok karma sergide yer aldı. 2022 yılında “ Hayallerimin Ötesinde” adlı ilk kişisel sergisini açtı. 2023 yılında Mersin’de ulusal pek çok ressamın katıldığı “ Mini Paint  Resim Sergisi” nde yer aldı. Tarsus Ressamlar Derneği Üyesi olan Seda Yıkılmazpehlivan  Hayat dair her duygu ve rengin tablolarında yer bulmasını arzu ederek daha iyisi için çalışmaya devam ediyor.

Açılışta ilk konuşmayı Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Memiş, ardından Ressamların hocası Ressam Nurettin Gözen ve  Tarsus Ressamlar Derneği Başkanı Merve Tokgöz, Ressam Seda Yıkılmazpehlivan’a övgülerini ve başarı dileklerini ilettiler.

Ressam Seda Yıkılmazpehlivan yaptığı açılış konuşmasında “ Değerli konuklarımız ve sevgili dostlar hepiniz hoş geldiniz. Hayallerimin Ötesine geçtiğim ilk sergimin ardından sizlerin beğenisi, desteği, ilgi ve şevki sayesinde bugün ikinci sergimi açmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyorum. Burada olmanız benim için çok anlamlı. Mutlu ve Gururluyum.

Çocuklarım dünyaya geldiğinden bu yana hissettiğim en yoğun duygu kaygı. Bungee Jumping yapmak için babasıyla kavga eden genç kızdan çocuğunu dönme dolaba bindirmeye korkan anneye dönüştüm. Üzerine yaşadığımız Pandemi, ardından depremler kaygılarımızı besledi büyüttü. Bu duygunun beni ne kadar derinden etkilendiğimin, davranışlarımı şekillendirdiğimin farkında değildim. Ta ki Taroktaki deli kartını görene kadar. Bu kartta seyahate çıkan bir genç resmedilmiş. Sırtında tüm ihtiyacını taşıyan çantası, elinde umudu simgeleyen beyaz gülü ve yanında kendisini uyarmaya çalışan sadık dostu köpeği ile sarp dağlarla çevrili zorlu bir yolculuk, uçurumun dibinde yürüyor veee yüzünde mutlu bir ifade ile havayı kokluyor. Kimi kaynaklarda bu kart Joker adını almış, kimisinde deli, kimisinde budala, kimi insana göre bu genç sorumsuz, havai, hayalperest…bana göre ise ÖZGÜR RUH. Belki de biri hayatı akışına bırakmaya, anlardaki küçük mutluluklara odaklanmaya ihtiyacımız var. Güzel duygular çağrıştırdığı için sergime Özgür Ruh adını verdim. Farklı zamanlarda farklı duygularla resmettiğim resimlerimi izlerken kendinizden bir şeyler bulmanızı ümit ediyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Tarsus Mehmet Bal Sanat Galerisinde açılan “ÖZGÜR RUH” Resim Sergisi 17.Ocak.2024 tarihine kadar sanatseverlere açık olacaktır.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.