BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ HANIM TEYZE’YE DERMAN OLDU

BÜYÜKŞEHİR YEDİDEN YETMİŞE VATANDAŞA DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Sağlık Yayın: 07 Ağustos 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 07.08.2023 15:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
137 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ihtiyaç sahibi her vatandaşa kol kanat germeye devam ediyor. Yemekten sağlığa, ev temizliğinden kişisel bakıma kadar vatandaşların her ihtiyacını gideren Büyükşehir Belediyesi, bu kez Tarsus Kırklarsırtı Mahallesi’nde yalnız yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken 74 yaşındaki Hanım Tanrıverdi’nin dertlerine derman oldu. Ekipler tarafından evi temizlenen ve sağlık kontrolü yapılan Tanrıverdi’nin, bundan sonraki süreçte de sağlık ekiplerince belirli aralıklarla kontrolü gerçekleştirilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği projelerle, kent genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara derman olmaya devam ediyor. Yemekten sağlığa, kişisel bakımdan ev temizliğine varıncaya kadar vatandaşların her ihtiyacında yanında olan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda dayanışmayı büyütüyor. Büyükşehir Belediyesi bu kez, Tarsus Kırklarsırtı Mahallesi’nde yalnız yaşayan 74 yaşındaki Hanım Tanrıverdi’nin evine giderek, ihtiyaçlarını karşıladı.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Evde Temizlik Birimi ekipleri önce Tanrıverdi’nin evini temizledi. Daha sonra Evde Sağlık ve Bakım Ekipleri tarafından sağlık kontrolü gerçekleştirilen Tanrıverdi’ye, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından da yemek getirildi.

Seyran: “Büyükşehir olarak elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz”

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından hizmet veren Evde Temizlik Birimi ekibinde görevli Derya Seyran, “74 yaşındaki Hanım teyzemizin evine geldik. Kendisi çok zor koşullarda ve yalnız yaşıyor. Komşuları elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışsa da bir yere kadar…” dedi. Tanrıverdi’nin yemeği, temizliği ve sağlık hizmetlerinin hepsinin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını ifade eden Seyran, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili bütün birimleri olarak, Hanım teyzeye elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Çelik: “Düzenli kontrol edilmesini sağlayacağız”

Hanım Tanrıverdi’nin gerekli bütün sağlık kontrollerinin yapıldığını aktaran Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Evde Sağlık ve Bakım Birimi ekibinden hemşire Zeynep Çelik “Hanım teyzemizin gerekli olan ihtiyaçlarının tamamını karşılamak için buradayız. Şeker ve tansiyon ölçümüyle birlikte genel bir sağlık taraması yaptık” dedi. Tanrıverdi’nin düzenli kontrol edilmesi için sağlık rutini oluşturduklarını belirten Çelik, “Hastamız, kolunda kırık olduğunu beyan etti. Genel bir muayenenin yanı sıra, el muayenesiyle de kontrol sağladık. Doktor muayenesi de oluşturduk. Şu anda sağlık durumu iyi” diye konuştu.

Tanrıverdi: “Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederim”

45 sene önce Şanlıurfa’dan Tarsus’a gelerek Kırklarsırtı’na yerleşen 74 yaşındaki Hanım Tanrıverdi ise, “Benim ailemden çok kişi var, ama kimse bana bakmıyor. Önceden yavaş yavaş kendi başıma işlerimi yapabiliyordum. Kolumu da kırdığım için, artık hiçbir şey yapamıyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.