TARSUS BELEDİYESİ VATANDAŞLARIN YARALARINI SARIYOR

BAŞKAN BOZDOĞAN; “SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ TARSUS”

Gündem Yayın: 14 Şubat 2023 - Salı - Güncelleme: 14.02.2023 11:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
208 okunma
Takip EtGoogle News

Tarsus Belediyesi deprem bölgesinden gelen vatandaşların ihtiyaç duyabilecekleri her şeyi temin ederek yaralarını sarabilmek adına tüm birimleriyle çalışmayı sürdürüyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, depremzedelere ulaştırılmak için yardımların muhafaza edildiği ambarı, Siptilli Çarşısı’ndaki Sosyal Hizmetler Birimi’ni, Tarsus Belediyesi Halk Ekmek Fırını’nı ve deprem bölgesinden Tarsus’a gelen vatandaşları ziyaret etti.  Depremden etkilenen yurttaşların sorunlarını dinledi, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Deprem bölgesinden gelen vatandaşlara kucak açan Tarsus, barınma ve rahat bir ortamda kalmaları için çalışmalarını gerçekleştiriyor. Kente gelen misafirleri ve bu kapsamda çalışma alanlarını ziyaret eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Eğer bugün devlet baba ise belediyeler anadır ve halkın belediyeye evindeki her şeyi taşıması bir güvenin eseridir. Onlarında çorbada bir tuzumuz olsun demeleridir.” ifadelerini kullandı.

Tarsus’ta oluşacak bir afet olayında her türlü önlemi almak için kurulan afet birimini oluşturduğunu belirten Başkan Bozdoğan, aynı zamanda depremden dolayı Tarsus’a gelen vatandaşların ihtiyaçların karşılanması için tüm hızıyla çalışmaları sürdürdüğünü ifade etti.

BAŞKAN BOZDOĞAN; “SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ TARSUS”

Oluşan bu süreci çok iyi değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Başkan Bozdoğan “Daha öngörülü davranmamız lazım. Çünkü emin olun belki de 60-65 bine yakın insan Tarsus’ta yerleşim alanı bulacak ve yerleşmek için gelecekler. Şundan da çok mutluyum. Yani düşünün şu kitap bile ‘’Fareler ve İnsanlar’’ kitabındaki şuradaki yazı ‘Sizleri çok seviyoruz Tarsus’ bu çok anlamlı. Yani bu dayanışmada Tarsusluların yaptıklarına en güzel yanıt bana göre şu yazı. ‘Sizleri çok seviyoruz Tarsus’ evet, Tarsusluları çok seviyorum. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.

TARSUS İÇİN ÖNLEMLER ALINIYOR

Tarsus için her türlü önlemi almak adına afet biriminin kurulduğunu kaydeden Başkan Bozdoğan “Bundan sonraki süreçte bulaşıcı hastalıklarda önemli olduğu için bizim kendi Gezici Sağlık Aracımızı oraya görevlendirdik. Şu an burada ama her zamanda sık sık görevlendireceğimiz araçlarımız bunlar. Bundan sonraki süreçte de bu bulaşıcı hastalıklara karşıda önlem almak zorundayız ama bundan daha önemlisi şunu yapıyoruz Tarsus’ta onların yaşam alanlarını genişletmek için daha çok konteynerle, gezici mutfakla, gezici fırınla, gezici lavabo ile gezici banyo ile onlara hizmet vermek zorundayız. Bununla ilgili toplantılar yaptık. Afet birimini oluşturduk. Yani kent adına da önümüzdeki dönemlerde ki bir afet olayında her türlü önlemi almak için kurulan birimimiz afet birimi.” şeklinde ifade etti.

“TOPLANTILAR YAPARAK EVLERİN DAHA KALİTELİ, DAHA SAĞLAM OLMASI İÇİN TEK TEK TARTIŞIYORUZ”

Afet konularında tedbirin ve önlemin çok kritik olduğuna değinen Başkan Bozdoğan “Burada özellikle halkımızın şunu çok iyi bilmesini istiyorum. Biz depremde 3. bölgeyiz. İmardan verilirken de ruhsatlar ona göre veriliyor. Ama bununla ilgili toplantılar yaparak evlerin daha kaliteli, daha sağlam olması içinde özellikle kıyı şerit kenarına uymak veya yapılacak evlerde kalıp tünel sistemini ya da izolatör sistemlerini tek tek tartışıyoruz. Yani ne yaparsak ilerde böyle bir afetle bir daha karşılaşmamak, karşılaşsak bile önlemini sağlam almak, tedbirini sağlam almak. Bütün amacımız bu. Ama dediğim gibi halkımız siyasetin çok üzerinde ve buradaki dayanışması, buradaki paylaşması takdire şayandır.” şeklinde konuştu.

“HALKIN BELEDİYEYE EVİNDEKİ HER ŞEYİ TAŞIMASI BİR GÜVENİN ESERİDİR”

Halkın paylaşımının, dayanışmasının çok önemli olduğunu ifade ederek sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan “Anadolu’da belki de çok nadir yaşanacak 7’nin üzerinde 2 depremin yaşanması ve bu depremin yan etkileri, ortaya çıkardığı tablo ciddi anlamda tüm insanlarımız için büyük bir acı ve üzüntüye boğmuştur. Ama burada özellikle halkımızın paylaşımı, dayanışması belki de hiçbir dünya ülkelerinde olmayacak güzellikte net bir şekilde ortaya çıktı. Evet gün siyaset günü değil, siyaset yapılmamalı, birlik olunmalı daha öncede hep haykırarak söylediğim bir konu var. Eğer bugün devlet baba ise belediyeler anadır ve halkın belediyeye evindeki her şeyi taşıması bir güvenin eseridir. Onlarında çorbada bir tuzumuz olsun demeleridir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Tarsus’ta yaşayacak olan depremzedeler için gösterdikleri bu ilgi ve onlar için paylaşımları, dayanışmaları gerçekten takdire şayan.” diyerek Tarsus halkını çok sevdiğini dile getirdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.