DÜNYA SEKİZİNCİSİ OLDU.

HENÜZ 10 YAŞINDA KODLAMADA DÜNYA SEKİZİNCİSİ OLDU.

Eğitim Yayın: 15 Nisan 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 15.04.2024 20:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
34 okunma
Takip EtGoogle News

TADER Genel Başkanı Semih Özsu, Tarsuslu Ece Şen’i kutladı.

TED Ankara Koleji Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Tarsuslu Ece Şen, 4. Uluslararası STEM Olimpiyatlarında kodlama kategorisinde dünya sekizincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.                                                                             

Ülkemizde son yıllarda kodlama ve robotik alanlarında nitelikli eğitime verilen önemin sonuçları alınmaya başlandı. Türk gençlerinin ve çocuklarının kodlama alanındaki uluslararası başarıları artarak devam ediyor. Bu başarıların son örneği TED Ankara Koleji Vakfı Özel İlkokulu öğrencisi Tarsuslu Ece Şen’in başarısı oldu. Küçük yaşında büyük bir başarı elde eden Ece, ailesini, okulunu ve Tarsusluları gururlandırırken gelecek için de ciddi ümit verdi.                                                                                                                                       Kodlamaya babasının yönlendirmesiyle henüz beş yaşında başladığını açıklayan Ece Şen, ilk olarak legodan robotlar yaptığını, sonrasında Scratch ve Python kodlamasını öğrendiğini söyledi. STEM Olimpiyatlarına da babasının ve öğretmeninin teşvik etmesi ile katıldığını belirtti. Ece’nin yeni hedefi ise temmuz ayında Hollanda’da düzenlenecek olan büyük finalde kodlama alanında altın madalya almak.

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Özden Yılmaz öğrencisi Ece için; ‘’Üst düzey analitik zekaya ve düşünme beceresine sahip” dedi. Okulunda Bilim ve Teknoloji Haftası'nda görme engelliler için kameralı özel şapka tasarlayan Ece, mayıs ayındaki Bilim Şenliği için ise Yenilenebilir Enerjili Ev Projesi hazırladığını da açıkladı. Okulunun Bilişim Kulübü'nün de üyesi olan başarılı öğrenci, yazılım dışında voleybol ve kitaplarla ilgilendiğini söyledi.                                                                                                                                                     

TADER Başkanı Semih Özsu ise; 4. Uluslararası STEM Olimpiyatlarında Kodlama kategorisinde dünya sekizincisi olarak büyük bir başarıya imza atan henüz 10 yaşındaki sevgili evladımız Ece Şen’i, ailesini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Gelecekte bu alanda çok daha büyük başarılara imza atacağından eminim. Tarsuslular olarak Ece evladımızla gurur duyduk.                                                                                                                     Sevgili Ece Şen’in başarısı, çocuklarımızı ilgi ve becerileri doğrultusunda doğru alana yönlendirebildiğimiz ve onlara fırsat verdiğimiz takdirde neleri başaracaklarının en güzel örneklerinden biri olmuştur. Sevgili Ecemizi kutluyor, başarılarının daim olmasını temenni ediyorum. Yolu açık olsun’’ dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.