TARSUS’TA 59. KÜTÜPHANE HAFTASI DOLU DOLU KUTLANDI

Sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmalar yürüten Tarsus Belediyesi, 59. Kütüphane Haftası’nı 7'den 77'ye her yaş grubuna hitap edecek etkinliklerle kutladı.

Kültür Yayın: 01 Nisan 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 01.04.2023 15:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
153 okunma
Takip EtGoogle News

Tarsus Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü her yıl çeşitli etkinliklerle Kütüphane Haftası’nı kutlamaya devam ediyor. 59.Kütüphane Haftası sebebiyle erken yaşta okuma kültürünü yaygınlaştırmak, kentte okuma oranını artırmak üzere harekete geçen Tarsus Belediyesi Tarsus’ta bulunan okullar için ziyaret programı organize etti. Atatürk İlkokulu, Özel Tarsus Gelecek Okulu, Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu, Şehit Cemre Salih Gözen İlkokulu, Toros Koleji ve Mustafa Kemal Anadolu Lisesi öğrencileri Tarsus’ta bulunan okuma salonu ve kütüphanelerini ziyaret ederek kitap okumanın önemi hakkında bilgilendirildi.

Tarsus Belediyesi’nin değer katan vizyon projeleri arasında yer alan okuma salonları, Kütüphane Haftası dolayısıyla söyleşi etkinliğine ev sahipliği yaptı. Mehmet Bal Sergi Salonu’nda Yazar Dr. Erkan Özaydın ve Yazar Remzi Karabulut ile ‘’Gençlerle Söyleşi’’ etkinliği düzenlendi. Okumanın insan hayatındaki önemini ve kitap seçerken doğru eserler bulma yöntemlerini katılımcı gençlere anlatıldı. Katılımın yoğun olduğu programda yazarlar tarafından genç katılımcılara yazar olmanın püf noktaları aktarıldı. Ayrıca etkinlik kapsamında kütüphanelerden en çok ödünç kitap alan vatandaşlara ve okuma salonlarında okuma yazma öğrenen yaş almış kadınlara ödül takdimi yapıldı.

“KÜTÜPHANELER BİLGİ HAZİNEMİZDİR”

Kütüphanelerin önemine değinen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, "Kütüphaneler kültürümüzün ve medeniyetimizin eserlerini barındıran hazinelerimizdir. Önemli olan bu hazinelerden doğru şekilde istifade etmektir. Bu vesileyle herkesi kitap okumaya davet ediyor, tüm hemşehrilerimin Kütüphaneler Haftasını kutluyorum." dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.