Kaçak Peynir İmalathanesi Mühürlendi

Yenişehir Belediyesi kaçak peynir imalathanesini mühürledi

Sağlık Yayın: 25 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 25.04.2024 18:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
5 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Akkent Mahallesi’nde kaçak ve sağlıksız koşullarda peynir üretimi yapıldığı belirlenen imalathaneyi mühürledi. Yabancı uyruklu şahıslara ait olduğu ve ruhsatsız imalat yapıldığı belirlenen kaçak işyerine yapılan baskında satışa hazır 40 kilo peynire el konularak, imha edildi.

Vatandaşların sağlığını korumak amacıyla kent genelinde denetimlerini sürdüren Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri, Akkent Mahallesi'ndeki bir apartmanın zemin katında sağlıksız koşullarda peynir imalatı yapıldığını tespit etti. Yapılan incelemelerde imalathanenin ruhsatsız olduğu ve hijyen koşullarına uyulmadığı belirlendi. Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri kaçak imalathanede satışa hazır 40 kilo peynire el koyarak imha etti. Mühürlenen imalathaneyi işleten şahıslar hakkında tutanak tutuldu.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, halkın sağlığını tehlikeye atanlara göz açtırmayacaklarına dikkat çekerek, denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdüreceklerini söyledi. Başkan Özyiğit, vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları “153 Alo Zabıta” hattını ya da 444 33 54 numaralı Yenişehir Halk Masa’nı arayarak bildirmelerini ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.