Meniz: “2014’de Belediye Başkan Adaylığımdaki Projem Hayata Geçiyor”

Meniz; “ Mersin Adana Osmaniye Gaziantep Hızlı Tren Hattının Tarsus bölümünde çalışmalar başladı. Yaparsa AK Parti Yapar”

Siyaset Yayın: 24 Mayıs 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 24.05.2023 10:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
71 okunma
Takip EtGoogle News

AK Parti Mersin Milletvekili adayı Av. Hakkı Meniz, 2014 yerel seçimlerindeki Tarsus Belediye Başkan adaylığındaki en önemli projelerinden birisi olan ve Tarsusluların hayallerini süsleyen Mersin Adana, Osmaniye Gaziantep Hızlı Tren Hattı’nın Tarsus bölümünde çalışmaların başlandığını büyük bir mutlulukla gördüklerini söyledi.

AK Parti Milletvekili adayı Hakkı Meniz, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2.’nci tur seçiminde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı yapmak için seçim çalışmaları kapsamında Şehitishak ve Kavaklı mahallelerinde esnafları ve vatandaşları evlerinde ziyaret ederek destek istedi.

Partili arkadaşlarıyla birlikte seçim çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmekte olduklarını belirten Milletvekili adayı Hakkı Meniz, “30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Tarsus Belediye Başkanlığı adaylığım sırasında hızlı trenin Adana-Tarsus-Mersin arasında da hizmet verebilmesi için girişimlerde bulunmuş ve böylesine çok önemli ve iddialı bir projeyi dile getirmiştik. Mersin Adana Osmaniye Gaziantep Hızlı Tren Hattı İnşaat çalışmaları 6 kesim halinde devam etmektedir.  2025 yılında tamamlanması planlanan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı'nın hizmete girmesiyle birlikte seyahat 6 saatten 2 saate düşürülecek. Görüldüğü gibi başkaları sadece konuşur, ama AK Parti yapar” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının, sürdürülebilir ekonomik büyüme için önemli katkısı olan demir yollarının artan önemine istinaden özellikle “Hızlı Tren” işletmeciliğine yönelik yatırımlarını hızlı bir şekilde sürdürmekte olduğuna dikkat çeken Meniz, Projenin tamamında 50 adet tünel, 63 adet köprü ve viyadük, 130 adet alt ve üst geçit bulunacağını ifade etti.

Hayata geçirilmekte olan söz konusu proje çerçevesinde Adana-Mersin arasındaki 3.’ncü ve 4.’ncü hat kalan altyapı işleri ile Adana-Mersin arası 1. ve 2. hattın rehabilitasyonuyla Çukurova Havalimanı bağlantısı dahil olmak üzere Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Hattı'nın üstyapı, elektrifikasyon ve sinyalizasyon yapımı işleri ihalesiyle ilgili firmaya geçtiğimiz yılın Mart ayında yer tesliminin yapılmasıyla çalışmaların da hızla devam ettiğine dikkat çeken Meniz, “Hızlı trenle ulaşım sağlamak için Mersin Adana-Osmaniye-Gaziantep arasında saatte 160-200 kilometre hıza uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hızlı demiryolu yapılacak. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arası mevcutta 361 km olup, projenin tamamlanması ile mesafe 303 km’ye ve 6 saat 23 dakika olan seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya düşecektir” şeklinde konuştu.

Bu Pazar yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinde herkesi sandığa giderek oy kullanmaya davet eden Meniz, “İstikrar, huzur ve hizmetlerin devamı için saygıdeğer halkımızın tercihlerini Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dan yana yapacaklarına tüm kalbimizle injanıyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.