TARSUS BELEDİYESİ SAYESİNDE İLK DEFA YOL AÇILIYOR

TARSUS’TA KIRSAL MAHALLELERDE SORUNLAR BİR BİR ÇÖZÜLÜYOR

Yaşam Yayın: 17 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 17.07.2023 11:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
120 okunma
Takip EtGoogle News

Tarsus Belediyesi kırsal mahallelerde gerçekleştirdiği yol, onarım ve alt yapı çalışmalarıyla, vatandaşların gönlünde taht kurdu. Yapılan çalışmalarla köylülerin ulaşım ve köprü sorunları bir bir çözülüyor, çileleri sona eriyor.

Tarsus Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından, 3 kırsal mahallede eksiklikler giderilerek tamamlanıyor.  Ekipler tarafından Taşkuyu Mahallesi'nde beton yer köprü yapımı tamamlanırken, Çiriştepe Mahallesi'nde ise çiftçilerin rahatlıkla ulaşım sağlamaları adına malzemeli yol yapımı, Çakırlı Mahallesi'nde ise Tarsus Belediyesi sayesinde ilk defa 390 metrelik yeni yol açma çalışması vatandaşların isteği üzerine başladı.

ÇİRİŞTEPE MAHALLESİ’NDE ÇİFTÇİLERİN ULAŞIM SORUNU SONA ERİYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın tarıma önem vermesi üzerine çiftçilerin rahat bir şekilde hasatlarını yapabilmesi, ürünlerini yetiştirebilmesi ve piyasaya rahatlıkla sunabilmesi için Çiriştepe Mahallesi'ndeki arazi yol yapımı çalışmaları hızla ilerliyor. Eksiklikleri gidermek ve ulaşım sorunlarını azaltmak amacıyla başlatılan çalışmalar ekipler tarafından modern bir yol ağı oluşturmayı hedefliyor. Yol yapım çalışmalarıyla birlikte mahalle sakinleri, daha düzenli ve güvenli bir şekilde yolları kullanabilecek.  Mahallede yaşayan vatandaşların ulaşım kolaylığına kesintisiz sürdürülebilmesi için çalışmalar titizlikle yürütülüyor.

“ARAZİLERE TRAKTÖR BİLE GİDEMİYORDU”

Yol yapım çalışmasından memnuniyetini dile getiren Çiriştepe Mahalle Muhtarı Yaşar Can “Yağıştan ve selden dolayı yollarımız çok bozuktu. Allah razı olsun başkanımıza, söyledik yaptılar. Herkese teşekkür ediyorum. Arazilere traktör bile gidemiyordu. Şimdi şükür hepsi gider, taksi bile şu anda gidebilir. Yolun uzunluğu yaklaşık 1 buçuk 2 kilometre gelir. Hizmetten çok memnunuz.” diye ifade etti.

TARSUS BELEDİYESİ SAYESİNDE İLK DEFA YOL AÇILIYOR

Çakırlı Mahallesi'nde ise yeni yol açma çalışmaları başladı.  Mahalle sakinlerinin günlük yaşamını kolaylaştırmak amacıyla ilk defa yapılan toplamda 390 metrelik yol açma çalışması, yoğun bir şekilde ilerliyor. Yeni yolun açılmasıyla birlikte Çakırlı Mahallesi, daha erişilebilir bir konuma sahip olacak ve ulaşım konusundaki sorunları çözüme kavuşacak.

TAHRİBATLARIN GİDERİLMESİ İÇİN BETON YER KÖPRÜ YAPILIYOR

Taşkuyu Mahallesi'nde gerçekleştirilen beton yer köprü yapımı sayesinde her yoğun yağış sonrası oluşan tahribat gideriliyor. 3 mahallede yapılan çalışmalardan biri tamamlanırken diğer ikisi ise kısa süre içerisinde tamamlanacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.