Kadınca Gazetesi

19. Yenice Barış ve Kültür Festivali

Gündem Yayın: 11 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 11.09.2023 15:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
76 okunma
Takip EtGoogle News

19. YENİCE BARIŞ VE KÜLTÜR FESTİVALİ COŞKUYLA KUTLANDI

Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçılarından Oğuz Aksaç, Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen “19. Yenice Barış ve Kültür Festivali” kapsamında konser verdi. Binlerce kişinin meydanları doldurduğu alanda sanatçı, birbirinden güzel türkülerini Yeniceliler için seslendirdi.  Tarsus Kent Orkestrası’nın da sahne aldığı festivalde barış ve birlik coşkusu doyasıya yaşandı.

Tarsus Belediyesi kültür ve sanat faaliyetleriyle Tarsusluları müzikle buluşturmaya devam ediyor. Sevilen Halk Müziği Sanatçısı Oğuz Aksaç, 19. Yenice Barış ve Kültür Festivali kapsamında sahne alarak müzikseverlerle buluştu. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ da eşsiz dinletiyi Yenicelilerle birlikte dinledi. Meydanların dolup taştığı alanda Oğuz Aksaç sevenleri için türkülerini seslendirdi. Tarsus Kent Orkestrası’da akşamı taçlandırdı.

Sanatçı, bestekarlığını yaptığı geniş repertuvarını ve halk tarafından istenen parçaları Yeniceliler için söyledi. Vatandaşlar birbirinden eşsiz şarkılarına eşlik etti.  Yoğun ilginin olduğu konserde Oğuz Aksaç sevenleri tarafından ayakta alkışlandı.

 ‘’TARSUS’TA OLMAK, YENİCE DE OLMAK BİZİ ÇOK MUTLU EDİYOR’’

Tarsus’ta olmaktan mutlu olduğunu belirten Oğuz Aksaç,’’ 30 yıldır gelip gidiyorum hep aynı sıcaklık, aynı keyif hiç yanıltmadı beni. Buralı gibiyim ben artık. Ekip olarak gastronomi işine meraklı bir ekibiz, hem kültürü hem insani öğeleri çok keyif alıyorum, sürekli gelmek istiyoruz. Çoğu belediye müziği, şiiri, edebiyatı ihtiyaç gibi algılamıyor ama Tarsus Belediyesi bu konuda çok aşmış bir belediye, sanatı asla ikinci plana atmayan bir belediye. Festivaller bölgeyi tanıtmak için çok önemli. Belediyemizi kutluyorum. Yeniceye daha önce gelmiştim yine geleceğim. Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ediyorum.’’diyerek gösterilen ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti.

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’ YENİCE İZMİR KADAR ÖNEMLİ, YENİCE ANKARA KADAR ÖNEMLİ’’

Yenice’nin Tarsus için önemine değinen Başkan Bozdoğan, ‘’Kirlenmekte olan dünyada tertemiz kalan Yeniceli dostlarıma selam olsun. Bugün 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu, bugün barışın ve demokrasinin partisi Cumhuriyet Halk Parti’nin 100. yılı. Genel Başkanımız 100. Yıl için beni Ankara’ya davet ettiğinde sadece şunu söyledim, ‘’Yenice, İzmir kadar önemli, Yenice, Ankara kadar önemli.’’ Yeniceli dostlarımla bir arada kalmak için sizden izin istiyorum dedim. Bu topraklarda sevgi yeşerten, barışı, kardeşliği, cumhuriyet ile yakıştıran, nefret ve kinden uzak durmamızı sağlayan kimler geldi, kimler geçti. Hacı Bektaşı Veli, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Aşık Mahsuni Şerif, Neşet Ertaş, Ahmet Arif, Nazım Hikmet Ran ve hepsinin de ortak yönleri sevgi diliydi.’’ ifadelerini kullandı.

‘’TARSUS BELEDİYESİ 25 YIL SONRA KAZANILAN ÖNEMLİ BİR BELEDİYEDİR’’

Başkan Bozdoğan Tarsus il olursa Yenice’nin de ilçe olacağına değinerek, ‘’Türkiye’nin son otuz yılına baktığımızda 4 önemli hikaye görürsünüz; biri Gezi olayı, diğeri İstanbul’un Ekrem İmamoğlu ile 25 yıl sonra alınması, üçüncüsü Mansur Yavaş ile Ankara’nın 25 yıl sonra alınması ama hepinizin bildiği gibi dördüncüsü de 25 yıl sonra Cumhur İttifakı’nın elinden alınan ve burçlarına Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayraklarının dikildiği Tarsus Belediyesi’dir. Yenice de sadece Barış ve Kültür Festivali değil 1-9 Eylül arası Barış, Kültür ve Kuruluş Festivali olarak kutlanacak. İlkleri yaşayan on bin yıllık kent il olacak ama bir gerçek var ki ilimize çok katkı sağlayacak Yenice’nin Tarsus il olursa ilçesi olmasıdır. Lojistik, tarım ve sanayi merkezi Yenice’nin ilçe olması gerçekten o kadar onur duyacağımız bir olay ki. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.’’ dedi.

‘’SESİMİZ KISILANA KADAR EŞLİK ETTİK’’

Oğuz Aksaç’ın sazıyla sözüyle Yenice’ye renk kattığını ifade eden vatandaş, ‘’Oğuz Aksaç için Adana’dan geldik, müthiş bir enerji, sesimiz kısılana kadar eşlik ettik. Tüm aile mutlu mutlu ayrılıyoruz. Bu organizasyon için belediyemize çok teşekkür ederim.’’ dedi.

‘’MUHTEŞEM BİR KONSERDİ’’

Konserde olmaktan mutlu olduğunu belirten bir başka vatandaş ise, ‘’Tarsus Kent Orkestrası ve Oğuz Aksaç çok güzeldi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100. yılını,  İzmir’in kurtuluşunu kutlamış olduk. Oğuz beyi çok seviyoruz . Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan’a, emeği geçenlere teşekkür ederiz.’’ dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.