GELENEKSEL FINDIKPINARI FUTBOL TURNUVASI

TURNUVA ‘ŞEHİT POLİS MEMURU SEDAT GEZER SEZONU’ OLARAK OYNANACAK

Spor Yayın: 22 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 22.07.2023 17:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
98 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından her sene düzenlenen ‘Mahalleler Arası Geleneksel Fındıkpınarı 30 Ağustos Zafer Kupası’ futbol turnuvası heyecanı başladı. Geçtiğimiz yıl uğradığı hain saldırı sonucu Şehit olan Polis Memuru Sedat Gezer’in adının verildiği 6. sezon maçlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, müsabakalarda 37 mahalle takımı şampiyonluk için mücadele ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde, spora ve sporcuya verdiği desteklerle adından söz ettiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, her sene düzenleyerek gelenekselleştirdiği  “Mahalleler Arası Geleneksel Fındıkpınarı 30 Ağustos Zafer Kupası” turnuva heyecanını bu sene de yaşatıyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen turnuva bu yıl Şehit Polis memuru Sedat Gezer Sezonu adı altında oynanıyor. Kıyasıya mücadelelerin gerçekleştiği bu yılki turnuvaya Mersin genelinden 37 mahalle katılırken, toplamda 122 karşılaşma yapılacak.

Gökayaz: “Amacımız mahalleler ve insanları etkileşim sağlayıp onları kaynaştırmak”

Fındıkpınarı Futbol Turnuvası’nın gelenekselleşen etkinliklerden bir tanesi olduğunu söyleyen Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz “Turnuvamız daha önce köy statüsünde olan ancak şu anda mahalle olan takımların katılımlarıyla gerçekleşiyor. 6.’sını düzenlediğimiz organizasyonumuza 37 takım katılıyor” dedi.

Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri tüm gün boyunca oynanan maçlara vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiğini belirten Gökayaz “Çok güzel görsel şölen oluyor. Bu yıl turnuvamızı geçtiğimiz Eylül ayında şehit verdiğimiz Polis Memuru Sedat Gezer anısına yapıyoruz. Turnuvamız bu sene, Fındıkpınarı Futbol Turnuvası Şehit Polis Memuru Sedat Gezer Sezonu olarak oynanıyor, böyle bir karar aldık. Etraftaki mahalle ve merkezden insanların katılımı ile sürekli yoğun seyirci sirkülasyonu ile oynanıyor maçlar, ilgi çok büyük. Amacımız, spor organizasyonunun yanı sıra mahalleler ve insanlar arasında etkileşim, iletişim sağlamak ve onları kaynaştırmak” diye konuştu.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.