Çakmak, “Devanız Hazır Artık Çalışma Zamanı !”

DEVA Partisi Çamlıyayla Belediye Başkan Adayı Av. Torun Caner Çakmak kahvaltılı toplantısında basın ile bir araya geldi.

Siyaset Yayın: 25 Şubat 2024 - Pazar - Güncelleme: 25.02.2024 22:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
35 okunma
Takip EtGoogle News

Basın toplantısına DEVA Partisi İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Mersin Akdeniz İlçe Başkanı, Tarsus İlçe Başkanı, Çamlıyayla İlçe Başkanı ve Basın Mensupları katıldılar.

DEVA Partisi Çamlıyayla Belediye Başkan Adayı Av. Torun Caner Çakmak, projelerini basın mensuplarına slayt sunumu ile anlattı. Çamlıyayla Belediye Başkan Adayı Çakmak anlatımına şöyle devam etti. “Çamlıyayla, zengin tarihi yapısı ve doğal güzellikleriyle eşsiz bir ilçedir. Peki bu zenginliklerin ve güzelliklerin buradaki insanlar için bir anlamı kaldı mı? Buranın insanı  yaşama sevincini ve umudunu kaybetmiş durumda. Yerel yönetimden beklentisi bitmiş vaziyette. Artık  gençleri burada tutan hiçbir heyecan hiçbir sebep kalmamış.  Çamlıyayla her geçen gün göç veriyor ve giderek kan kaybediyor. 

Çamlıyayla’nın en büyük eksikliği   marka ve kimlik eksikliğidir. Burası bir tarım mı bir hayvancılık mı bir sanayi mi yoksa bir turizm kenti mi ? Cevap hiçbirisi. Son 15 yıldır ne belediyeyi yönetenler  bunu başarabilmiş ne de muhalefet buna vesile olabilmiştir. Sizlere uzun uzun işsizlikten, fırsat eşitsizliğinden, ulaşım sorunlarından, sağlık sorunlarından bahsetmeyeceğim. Bunları zaten gencinden yaşlısına herkes biliyor.

Çamlıyayla adeta kaderine terk edilmiş bir vaziyette. Bu durumu kabullenmek gerçekten insanın zoruna gidiyor. Çamlıyayla’nın yerel halkı sonbaharı kışı kendi çabalarıyla bir şekilde atlatmaya çalışıp yazın hayat bulmaya çalışıyor. Peki bu böyle mi olmalıydı? Bundan sonra da böyle mi devam etmeli?  Çamlıyayla'nın tarım ve hayvancılık, turizm, doğa sporları gibi çok ciddi değerleri mevcutken bugün bunların hiçbirisiyle anılmıyor. İşte bu gidişata bir son vermek için dur demek için Çamlıyayla’yı bir damla ile filizlendirmek için bugün buradayız. Ve burada olmaya da devam edeceğiz. “ dedi.

DEVA Partisi Çamlıyayla Belediye Başkan Adayı Av.Torun Caner Çakmak konuşmasına şöyle devam etti.

“Biz sloganlarımızda  Çamlıyayla için vizyonumuzu anlatmaya çalıştık. Bu haliyle ;

Çamlıyayla’yı marka yapacak tüm güzellikler ihmal edilmiş. Biz de dedik ki ‘’ saklı güzellikler ihmale gelmez’’ Çamlıyayla Şimdiye kadar sadece yaz mevsiminde var olmaya çalışan bir şehir haline gelmiş ve biz de dedik ki ‘’ Dört dörtlük hizmet dört mevsim  Çamlıyayla’’

Bu zamana kadar Çamlıyayla’yı yöneten anlayış hiçbir şekilde kendisini yenilememiş ve asli görevlerini hizmet diye anlatmış. Biz de dedik  ki ‘’ Ezber bozan fikirler yeni hedefler ‘’

Çamlıyayla şimdiye kadar yönetilirken halktan kopmuş ve halkına ‘sen ne bilirsin ki ‘ muamelesi yapılmış. O zaman biz de diyoruz ki ‘’ mahalle meclisleriyle karar sizden hizmet bizden ‘’ Böylece sorunları yerinde dinleyip yine yerinde ulaşacağımız çözümlerle bu belediyeyi ayağa kaldıracağız.

Devanız Hazır Artık Çalışma Zamanı !

Yenilikçi, dinamik ve sosyal belediyeciliği ilke edinen bir anlayışımız mevcuttur. Biz belediyeyi hizmet aracı olarak kullanacağız. Bir devlet adamına yakışır şekilde ayırmadan, ayrıştırmadan hareket edeceğiz. Çözüm olamıyorsak bile çözüme vesile olacağız. Bu nedenle biz hazırız ve kararlıyız. Damla damla büyümeye, Çamlıyayla'yı yeniden filizlendirmeye geliyoruz.” dedi

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.