TARSUS ŞEHİR TİYATROSU ÖDÜLLERE DOYMUYOR

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU, EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN TİYATRO ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Sanat Yayın: 27 Mart 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 27.03.2023 17:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
235 okunma
Takip EtGoogle News

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Tiyatro Gazetesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde ‘’En İyi Çıkış Yapan Tiyatro Ödülü”ne layık görüldü. Sahneye taşıdığı oyunlarla, birbirinden değerli birçok festivale, turneye katılmasıyla ve düzenlediği festival ile son yılların en iyi çıkış yapan tiyatrosu olarak değerlendirilen Şehir Tiyatrosu ekibi adına Genel Sanat Yönetmeni Murat Çapar ödülünü, 24 Nisan 2023’de Tamer Levent Sahnesi’nde düzenlenecek törenle alacak.

Tarsus Şehir Tiyatrosu, kurulduğu günden bu yana birçok ödüle layık görülmeye devam ediyor. Sahnelediği oyunlarla yüz binlerce izleyiciye ulaşan Tarsus Şehir Tiyatrosu bir ödüle daha layık görüldü.  Tiyatro Gazetesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu, Tarsus Şehir Tiyatrosu’nu, kısa süre önce kurulmuş olmasına rağmen başarıları ile son yılların en iyi çıkış yapan tiyatrosu ödülüne layık gördü. Kurul tarafından sadece bulunduğu ilçenin değil, ülke tiyatrosu olma özelliğine sahip bir tiyatro olarak değerlendirilen Tarsus Şehir Tiyatrosu, 2022-2023 döneminde tiyatro sanatına değer katan, katkı sunan ve bu nedenle ödüle layık görülen bir ekip olarak değerlendirildi. Tarsus’un sosyokültürel yaşantısına renk katarak hareketlilik getirmek, tiyatro sanatını destekleyerek halkın bu konudaki özlemine son vermek ve halkı sanata yönlendirmek amacıyla sahne almaya devam eden ekip, ödülünü 24 Nisan 2023’de Mask Kara Tiyatrosu Tamer Levent Sahnesi’nde düzenlenecek törenle alacak.

YÜZ BİNLERCE SEYİRCİYE ULAŞILDI

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz ’Şehir Tiyatrosu’nun oyuncuları tarafından bu güne kadar başarılı bir şekilde sahnelenen oyunlar yüz binlerce izleyiciye ulaştı. Tiyatrocularımızın bu performanslarının ödüle layık görülmesi beni oldukça mutlu etti" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.