YAYLA KONSERLERİ YAZ AKŞAMLARINI ŞENLENDİRİYOR

YAYLANIN SERİN HAVASINDA VATANDAŞLAR KONSER KEYFİ YAPIYOR

Sanat Yayın: 22 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 22.07.2023 17:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
107 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi koordinesinde yıl boyunca kentte çeşitli konserler düzenleniyor. Yaz döneminde de devam eden konserler ile Mersinliler ve tatilini Mersin’de geçirenlerin yaz akşamları ezgilerle doluyor. İlçe ilçe gezerek yaylalara çıkan Büyükşehir’in Halk Müziği Topluluğu ‘Yayla Konserleri’ni sürdürüyor. Sanat ekibi Gülnar ile başladığı ilçe turunda sırasıyla Tarsus, Mut, Erdemli ve Silifke’nin kırsal kesimlerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yıl boyunca vatandaşları sanatla iç içe geçirecek etkinliklerini sürdürüyor. Havanın ısınmasıyla yazlıklara ve yaylalara giden Mersinliler için çeşitli konserler düzenleniyor. İlçe ilçe gezerek yaylalara çıkan Büyükşehir’in Halk Müziği Topluluğu ‘Yayla Konserleri’ni sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi koordinesinde Mut ilçesi Sertavul Mahallesi ile başlayan konserler sırasıyla; Gülnar Zeyne Mahallesi, Tarsus Çamalan Mahallesi, Mut Kozlar Mahallesi, Erdemli Hacıalanı Mahallesi ve Silifke Gökbelen Mahallesi ile devam etti. Birbirinden güzel ve unutulmaz türkülerin seslendirildiği konserde Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Oyunları Topluluğu da yöresel oyunlar sergiledi. Vatandaşlar türkülere eşlik ederken, halaya da katıldı.

“Mersin’in bir ucundan bir ucuna yaylalara, ilçelere ulaşıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Şefi  Erdal Koşar, Erdemli ilçesi Hacıalanı’nda yaptığı konuşmasında, “Türk Müziği Orkestramızla kaldığımız yerden güzel konserlerimize devam edeceğiz bugün de. Bu sene çok güzel konserler hazırladık. Mersin’in bir ucundan bir ucuna yaylalara, ilçelere ulaşıyoruz. Sanatın iyileştirici gücünü her yerde hissettirmeye çalıştık. Sağ olsun Başkanımız bu sene bütün ilçelere sanatı ulaştırdı. Bizler de elimizden geldiğince en güzel şekilde sanatımızı icra etmeye çalışıyoruz” dedi.

Koşar, Silifke ilçesi Gökbelen Mahallesi’nde verdikleri konserde ise “Gittiğimiz her yerde halkın bize geri dönüşleri, tepkileri çok güzel oldu. Konserlerimize yaylalardan sonra mahallelerde devam etmeyi düşünüyoruz. Buraya gelen insanlar müziğin iyileştirici gücünden aldıkları enerji ile evlerine huzurla dönüyorlar. Halk Oyunları Topluluğumuz, Türk Müziği Orkestramız, tiyatro ekibimiz küçükten büyüğe yaz akşamlarında herkese güzel bir akşam yaşatmaya çalışıyoruz. Herkes çok memnun. Verdiğimiz emeğin karşılığını almak çok güzel” ifadelerine yer verdi.

“Güzel bir atmosfer, güzel bir ortam”

Erdemli ilçesi Hacıalanı Mahalle Muhtarı Muhammed Var, “Çok güzel bir organizasyon. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Böyle organizasyonların daha fazla artmasını talep ediyorum. Biz halimizden gayet memnunuz. Güzel bir atmosfer, güzel bir ortam” dedi.

“Büyükşehirimizin sanata değer vermesini takdir ediyoruz”

Yazları Hacıalanı’nda geçirdiklerini söyleyen Canan Yıldırım, “Çok güzel, memnun olduk. İlk biz geldik. Büyükşehirimizin sanata değer vermesi, insanları motivasyon açısından mutlu etmek için çabalarını takdir ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Daim olsun diyelim” diye konuştu.

Vatandaşlardan Nursel Önder, “Deprem bölgesinden geliyoruz. Eşim Erdemlili. Temmuz, Ağustos aylarında buraya geliyoruz. Konserler tabii ki halkın moral motivasyonunu yükseltiyor. Bu konserlerin devamını diliyoruz. Bu sebeple Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne, emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. 

Konser etkinliğinden memnun kaldığını söyleyen Osman Yıldırım, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine öncelikle biz böyle etkinliklere kavuşturdukları için çok teşekkür ederiz. Bunun devamı da dileriz her sene” derken Şerife Aksoy da “Buraya eğlenceye geldim. Çok güzel, çok da mutlu oldum. Her yerde olsun giderim” ifadelerine yer verdi.

13 yaşındaki Elif Hazal ise “Çok eğlenceli oluyor. Her köyde yapılmalı. Böylece insanların köylere gelme istekleri artıyor” dedi.

“Çok güzel bir etkinlik”

Silifke Gökbelen Mahallesi’ndeki konsere katılan Ülker Zil, “Silifke’de yaşıyorum. Etkinlikten haberimiz vardı. Vahap Başkanımıza çok teşekkür ederiyoruz böyle etkinlikler düzenlediği için. Çok güzel bir etkinlik. Her sene de düzenleniyor zaten yaylalarımızda, buranın halkı çok memnun” diye konuştu.

Yazlarını Silifke’de yaylada geçirdiğini söyleyen Nurhayat Parlat, “Değişiklik oluyor, geliyoruz. Büyükşehir’e çok teşekkür ediyoruz” derken, Zehra Bulun da “Her sene geliyoruz. Vahap Bey’in etkinliklerini beğeniyorum. Köy yerinde değişiklik oluyor.  İnşallah devamını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.