Öğretmen İyi Olursa Dünya İyi Olur

SEV Afet Sonrası Öğretmen Destek Programı ile Eğitimcileri Destekliyor

Eğitim Yayın: 28 Ağustos 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 28.08.2023 15:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
82 okunma
Takip EtGoogle News

Depremden etkilenen illerde eğitim ve öğretimin nitelikli şekilde sürdürülmesine katkı sağlıyorlar

Öğretmen İyi Olursa Dünya İyi Olur: SEV Afet Sonrası Öğretmen Destek Programı ile Eğitimcileri Destekliyor

Depremin etkilediği bölgelerde eğitimciler arasındaki topluluk dayanışmasının güçlendirilmesi, duyarlılık ve iş birliğinin önemi uzmanlarca vurgulanıyor. Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) bu konuda önemli bir adım attı ve depremden etkilenen bölgelerde görev yapan eğitimciler için Afet Sonrası Öğretmen Destek Programı’nı hayata geçirdi. 21-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen programın ilk uygulamasında, bölge okullarında görev yapan her branştan ve seviyeden 93 öğretmen ve yöneticiye afet sonrası destek eğitimi verildi.

Depremden etkilenen illerde görev yapan öğretmenlerin yanında olmanın ve onların duygusal ve profesyonel ihtiyaçlarını karşılamanın önemini bilen SEV, eğitimcilerin mesleki gelişim ve değişime uyum sağlayabilmesi amacıyla Afet Sonrası Öğretmen Eğitim Destek Programı’nı düzenledi. Program, 21-25 Ağustos tarihleri arasında SEV Okulları Tarsus Kampüsü’nde gerçekleşti.

Programa 586 öğretmen başvurdu

586 öğretmenin başvurduğu eğitim ve sosyal etkinlik programı; SEV Araştırma ve Etki Departmanı, Tarsus Amerikan Koleji ve Tarsus SEV İlköğretim Kurumları ile Porta Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık iş birliğinde gerçekleştirildi. Eğitim programına; Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Gaziantep, Adana, Kilis, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ ve Mersin’de devlet okulları ve özel okullarda görev yapan her branştan ve seviyeden öğretmenler ve yöneticiler katıldı.

Eğitimcilere 5 gün boyunca yüz yüze eğitim verildi

Program kapsamında, Porta Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık eğitmenleri tarafından katılımcılara eğitimler verildi.

5 günlük yüz yüze eğitimde katılımcılara;

•             Travma-afet-depremin psiko-sosyal etkileri,

•             Öğretmenin travma sonrası ruh hali ve psikolojik sağlamlığı,

•             Farklı yaş dönemlerinin travmadan etkilenmesi ve uygun müdahaleler,

•             Travma sonrası eğitim ortamında müdahaleler,

•             Travma sonrası sınıf ve okul yönetiminde dayanışma, paylaşım ve ekip çalışması,

•             Okul yöneticilerine yönelik destek çalışmaları başlıkları altında eğitimler verildi.

“İhtiyaçlara daha doğru yanıt verebilmek adına öğretmenlerimizin yanındayız.”

Programla ilgili görüşlerini paylaşan SEV Genel Müdürü Prof. Dr. Güray Erkol, “Afetler yaşandıktan sonra zaman içinde ihtiyaçların değiştiğini biliyoruz. SEV olarak bölgede eğitimin nitelikli bir şekilde devam etmesini sağlamaya katkı sunmak için sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Programın ilk uygulaması olan bu eğitim, bölgede canla başla çalışan 93 öğretmenimizi bir araya getirdi. Nicelerine ulaşmayı hedefliyoruz. Öğretmen iyi olursa, öğrenci iyi olur. Öğretmen ve öğrenci iyi olursa; sınıf, okul, toplum, ülke ve dünya iyi olur. Daha güzel bir yaşam ve dünya için öğretmenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

93 öğretmen, ayda bir kez çevrim içi süpervizyon ve destek seminerleriyle desteklenecek

93 öğretmenin katılımıyla devam eden programda; Ekim ayından itibaren, 2023-24 eğitim öğretim yılı boyunca ayda bir kez çevrim içi süpervizyon ve destek seminerleri de düzenlenecek. Gerçekleşecek seminerlerde katılımcılara sınıf uygulamalarına yönelik eğitimler verilecek.

Programa Türk Filantropi Vakfı (TPF) tarafından fon sağlanıyor

SEV Afet Hesabı Fonu ile hazırlanan Afet Sonrası Öğretmen Destek Programı’na TPF de fon desteği sağlıyor. Sağlanan fon ile program kapsamında daha fazla projenin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Afet Sonrası Öğretmen Destek Programı’na ürün desteği ile sponsor olan Teknosa, Pegasus, Hayat Su, Yapı Kredi Kültür Yayınları gibi kurumsal firmaların yanı sıra bireysel bağışlar da alındı.

Programa katılan öğretmenler, kendi okullarına döndüklerinde travmaya duyarlı bir okul ortamı sağlayacak

SEV, proje ile bölgedeki öğretmenlerin, öğrenme ortamını çocukların iyi olma halini destekleyecek ve eğitimi nitelikli olarak sürdürecek şekilde düzenlemelerini sağlamayı amaçlıyor. Eğitimi alan öğretmenlerin kendi okullarına döndüklerinde travmaya duyarlı bir okul ortamı sağlama ve eğitim-öğretimi çocukların iyi olma halini gözeterek sürdürme konusunda farkındalık yaratmaları ve bu bakış açısını kendi kurumlarında yaygınlaştırmaları hedefleniyor. 

Sağlık ve Eğitim Vakfı hakkında:

Sağlık ve Eğitim Vakfı; Üsküdar Amerikan Lisesi, İzmir Amerikan Koleji, Tarsus Amerikan Koleji ve Talas Amerikan Ortaokulu mezunları tarafından 1968 yılında kurulmuştur. Gelişen Türkiye’ye hizmet ilkesini temel alan vakıf, gelişen ve değişen dünyada; uluslararası eğitim standartlarını benimseyerek, akademik düzeyi ve sosyal bilinciyle fark yaratan bireyler yetiştiren köklü eğitim kurumlarını geliştirmek ve sürekliliğini sağlamak amacıyla çalışmaktadır. Sağlık ve Eğitim Vakfı, hizmet verdiği alanlarda tüm kurumlarıyla, geçmişten gelen güçlü geleneği geleceğe taşımayı hedeflemektedir. SEV; Türk eğitim sisteminde önemli bir yere sahip olan Amerikan Liseleri ile yardımsever, yaşadığı topluma ve dünyaya saygılı, kendine güvenen, ne istediğini bilen öğrenciler yetiştirirken üstün nitelikli eğitim hizmetlerini yaygınlaştırmakta, yayıncılıkta ise çocuk edebiyatına yön verecek kitaplar üreterek kaliteli ve güvenilir referans yayınlara imza atmaktadır. SEV; faaliyet alanında bulunan tüm hizmetleri sürekli geliştirmek ve çağdaş dünyanın araçlarını kullanırken özünü ve değerlerini korumak vizyonuyla hareket etmektedir. Çoğunluğu Amerikan Okulları mezunlarından oluşan Mütevelli Heyeti ve heyetin seçtiği Yönetim Kurulu tarafından idare edilen SEV'de, Mütevelliler ve Yönetim Kurulu üyeleri gönüllü olarak hizmet vermektedir. Vakıf'ta, Yönetim Kurulu'na bağlı olarak çalışan ve içerisinde mezunların da bulunduğu profesyonel kadro da SEV kurumlarının devamlılığı, gelişimi ve yönetiminden sorumlu olarak görev yapmaktadır.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.