ÖZYİĞİT, KURBAN SATIŞ ALANINI İNCELEDİ

BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, KURBAN SATIŞ ALANINI İNCELEDİ

Gündem Yayın: 22 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 22.06.2023 14:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
78 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Deniz Mahallesi’nde hazırladıkları kurbanlık satış alanını gezerek, incelemelerde bulundu. Başkan Abdullah Özyiğit, kurbanlık satış alanının alıcı ve satıcılar için sağlıklı ve konforlu bir şekilde hazırladıklarını söyledi.

Kurban Bayramı için hazırlıklarını sürdüren Mersin Yenişehir Belediyesi, Deniz Mahallesi 26. Cadde batısındaki 10 bin metrekarelik araziyi kurban satış alanı olarak belirledi. Alanda her biri 100 metrekarelik alanda kurban satışı yapacak 91 esnaf yer alıyor. Alandaki kurban satıcıları için mobil WC ve duş ünitesi de kuran Yenişehir Belediyesi, mobil kesim de yapılabilecek alanın temizliği için ekipleriyle yoğun bir çalışma yürütüyor.

Vatandaşların kurban ibadetini sağlıklı koşullarda yerine getirebilmeleri amacıyla gerekli hazırlıkları yaptıklarına dikkat çeken Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kurbanlık satış alanını gezerek incelemelerde bulundu, satıcılarla ve vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Özyiğit, “Kurban Bayramı yaklaşıyor, hemşehrilerimizin ibadetlerini en iyi koşullarda yapabilmeleri için Yenişehir Belediyesi olarak gerekli hazırlıklarımızı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Temizlik, Zabıta ve Fen İşleri müdürlüğü ekiplerimizle her yerdeyiz. Hemşehrilerimin bayramını şimdiden kutluyor, aileleriyle mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmelerini diliyorum.”dedi.

Yenişehir’deki kurbanlık kesim alanları belirlendi

Yenişehir Belediyesi ilçedeki kurban kesim yerlerini de belirledi.  Vatandaşlar, Deniz Mahallesi’nde kurulan alanda hem kurbanlık satın alabilecek hem de kesimini yaptırabilecek. Ayrıca Akkent Mahallesi semt pazarında, Eğriçam Mahallesi semt pazarında, Aydınlıkevler Mahallesi semt pazarında, Çiftlikköy Mahallesi semt pazarında,Hürriyet Mahallesi dere boyu semt pazarında, Yenişehir Belediyesi ana hizmet binası otoparkında ve Emirler Mahallesi’nde de kurban kesimi sağlıklı koşullarda yapılabilecek. Belirlenen yerlerin dışında park, yol ve kaldırım gibi alanlarda kurban kesimi yapanlara ise 1.295 TL idari para cezası uygulanacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.