DR. LEVENT UYSAL ‘AHİLİK HAFTASI’NI KUTLADI

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL: TİCARET FARKLILAŞSA BİLE AHİLİK KÜLTÜRÜ DEĞİŞMEZ

Gündem Yayın: 20 Eylül 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 20.09.2023 11:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
131 okunma
Takip EtGoogle News

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Ahilik Haftası ile ilgili mesaj yayımladı. Ahilik kültürüyle çocukken tanıştığını söyleyen Uysal “Esnaflığı ve ahiliği dedemden öğrendim. Ülkemizde ahilik kültürünü yaşatmalıyız.” dedi.

13. yüzyılda Anadolu’da kurulan esnaf teşkilatı “Ahilik” günümüze kadar süre gelen en önemli meslek ve de kültürdür. Ahilik kültürüyle çocuk yaşta tanışan Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, esnaflığın yardımlaşma ve paylaşma bilincini sağladığını söyledi.

MHP Mersin Milletvekili Uysal “Dedem esnaftı. Onun yanında insanlarla paylaşmayı, maddi manevi yardımcı olmayı öğrendim. Esnaflık, dayanışma örneğidir aynı zamanda. Ticaret yaparken ahlaklı olmayı da gerektirir esnaf ve sanatkar olmak. Toplumumuzun ayakta kalabilmesinin yolu ahilik kültürünün özünü anlamak ve yaşatmaktan geçer.” ifadelerine yer verdi.

Mersin’deki esnaf ve sanatkarlar ile sık sık bir araya geldiklerini belirten Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal “Hoşgörü şehri Mersin’imizde esnaflık yapan hemşehrilerimizin haftasını kutluyorum. Küçük esnafımızdan alışveriş yapalım, ekonomilerine katkıda bulunalım ve onları destekleyelim. Dünya değişebilir, ticaret farklılaşabilir ama esnaflık ve ahilik kültürü değişmez. Usta çırak ilişkisini sürdüren, ahilik kültürünü gelecek nesillere taşıyan esnaf ve sanatkarlarımıza minnettarız.” açıklamasında bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.