EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI “15 BİN TL”

TARSUS BELEDİYESİ’NDE EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI “15 BİN TL” OLDU

Ekonomi Yayın: 22 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 22.07.2023 17:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
170 okunma
Takip EtGoogle News

Tarsus Belediyesi’nde ara iş sözleşmesi süreci tamamlandı. Tarsus Belediyesi Türkiye genelinde iş sözleşmesi konusunda en iyi çalışma şartlarını sunan belediyelerden biri oldu. İmzalanan ara iş sözleşmesi ile yıl içerisinde ödenen sosyal yardımlar hariç en düşük işçi maaşı 15 bin TL oldu. Müjdeyi sosyal medya hesaplarından açıklayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “İmzaladığımız ek toplu iş sözleşmesiyle çalışanlarımızın haklarını daha da güçlendirdik. Her zaman emekçilerimizin yanındayız. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan müjdeyi verdi. Türkiye’de asgari ücretin 11 bin 402 lira olarak belirlenmesi üzerine personellerin maaşlarına zam yapmak üzere harekete geçen Başkan Bozdoğan DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası ile imzalanan ek toplu sözleşme ile Tarsus Belediyesi’nde çalışan personellerin en düşük maaşının 15 bin TL olduğunu belirtti.  Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan tarafından imzalanan sözleşmeye göre, 696 Sayılı KHK kapsamında çalışan belediye çalışanlarının; yıl içerisinde verilen sosyal haklar, eş yardımı, çocuk yardımı,  sorumluluk ve pozisyon farkı hariç alacakları en düşük maaşı 15 bin TL oldu.

“EMEKÇİLERİMİZİN DEĞERİNİ BİLİYORUZ VE HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ VERİYORUZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, emekçilerin her zaman yanında olduğunu belirterek, “Tarsus Belediyesi olarak, toplu iş sözleşmesi sürecini başarıyla tamamladık ve Türkiye genelinde en iyi çalışma şartlarını sunan belediyeler arasında yer aldık. Toplu ara iş sözleşmemizle, çalışanlarımızın haklarını daha da güçlendirdik ve onlara daha iyi bir yaşam kalitesi sağlamak için adım attık. Emekçilerimizin değerini biliyoruz ve her zaman yanlarında olacağımızın sözünü veriyoruz. Bu nedenle, asgari ücretin üzerinde bir maaş ödemesini gerçekleştirerek çalışanlarımızın ekonomik açıdan daha güvende olmasını sağladık. Yıl içerisinde verilen en düşük işçi maaşını 15 bin TL seviyesine çıkardık. Çalışanlarımızın mutluluğu ve memnuniyeti, hizmetlerimizin kalitesine doğrudan yansıyacaktır. Onların emeklerine değer veriyor ve her birinin katkısının Tarsus'un güzelliğine katkı sağladığının farkındayız. Bu başarıda emeği geçen tüm belediye çalışanlarımıza ve DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'na teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı olsun ve tekrar teşekkürler.” diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.