“HER GÜN 1 AÇILIŞ”

Başkan Dr. Haluk Bozdoğan Çalışıyor, TARSUS Kazanıyor

Siyaset Yayın: 13 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 13.06.2023 11:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
85 okunma
Takip EtGoogle News

Tarsus Belediyesi, "Geleceğin Temellerini Atıyor,  Kreşlerle Çocukları Nitelikli Eğitime Hazırlıyor"

Kente her gün bir yenilik getiren Tarsus Belediyesi, “Gelecek Okul Öncesi Eğitimle Gelecek” sloganı ile Tarsus’a kazandırdığı açılışlar ile kreş sayısını 8’e çıkardı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Her Güne 1 Açılış” sloganıyla Tarsus’a hizmetler kazandırarak kreşler açıyor, kadınların istihdamını destekleyerek çocukların nitelikli bir eğitim almasına fırsat sunuyor. Tarsus'un her alanda gelişimine ivme kazandırmak için yola çıkarak “Her Gün 1 Açılış” etkinliğine imza atan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, geleceğin hazinesi çocuklar için Ergenekon Mahallesi’nde Türkiye’nin en uygun Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin açılışının ardından Başkan Bozdoğan, çocukların doğayla iç içe büyümelerini sağlamak amacıyla tasarlanmış modern ve sürdürülebilir olan Yenice Mahallesi’nde bulunan Doğa Kreş ve Gündüz Bakım Evi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye'nin en uygun hizmetleri Tarsus Belediyesi tarafından kente kazandırılıyor. Her güne bir açılış yaparak hizmetlerini Tarsus için sunuyor. Çocukların sağlıklı bir eğitim ve bakım ortamına erişimini kolaylaştırarak geleceklerine önemli katkı sağlıyor.  Belediyenin yaptığı bu hizmetle çocuklar, doğal kaynakları koruma bilinciyle yetişecek ve doğayla sürdürülebilir bir ilişki kurmayı öğrenecekler. Hizmete açılan doğa kreşiyle, çocukların sağlıklı büyümelerini ve doğa sevgisiyle donanmış bireyler olmalarını destekleyerek geleceğe yönelik umut verici adım oluşturuluyor.

“KREŞLER BİZİM EN ÖNEMLİ ESERLERİMİZDEN”

“Söz verdiğimiz tüm planlarımızı gerçekleştirdik” diyen Başkan Bozdoğan; “Bizler ilk göreve geldiğimizde bir mottoyu belirlemiştik eğiten, üreten, sağlıklı, kültürlü Tarsus. Eğiten, üreten kültürlü, sağlıklı Tarsus derken aslında bunların her birine de neler yapılması gerektiğini beş yıllık bir stratejiyi ortaya koymuştuk. Beş yıllık stratejiye baktığımda yüzde doksan üç gerçekleşmiş gözüküyor. Bilgi aktarmaktan çok insanların yaşayarak öğrenmesine yardımcı olacak olan bu tür eğitim kurumlarının önemi gerçekten ortada. En azından çocuklarımızın kuralları etkili olarak öğrenmesi, birlikte yaşayarak oyun oynayarak, yemek yiyerek, uyuyarak ortaklaşa paylaşımları göstererek büyümeleri belki de bizim ısrarla söylediğimiz insanların ne düşünecekleri değil nasıl düşüneceklerini öğretme konusunda en önemli eserlerden biri” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZ, ANNELERİNİN BABALARININ BİZLERE EMANETİDİR”

Çocukların geleceğine yatırım yapmanın en önemli görev alanlarından biri olduğunu ifade eden Başkan Bozdoğan okul öncesi eğitimin önemine değinerek, “ Dünyadaki en zor sanatlardan biri insan yetiştirme sanatıdır. En büyük hedefimiz 0-6 yaş arasında olan çocuklarımızın, hem duygusal, hem zihinsel hem bedensel, hem de sosyal açıdan gelişmiş, sorgulayabilen bireyler olarak yetişmesi. Bu süreçte yerel yönetimlerin görevini en iyi şekilde yerine getirmesi gerekiyor. Bizlerin inşaa ettiği kreşler ile ekonomideki en büyük gücümüz olan kadınların aktif olması sağlanıyor, çalışan annelerin ekonomide söz sahibi olması için kreşler büyük önem taşıyor. Göreve geldiğimizde 1 kreşimiz vardı, biz sayıyı şu an 8 yaptık 2 tane daha ekleyecek ve 10’a tamamlayacağız.  Çocuklarımız, annelerinin babalarının bizlere emanetidir. Halkımızın çocuklarının evidir burası. Eğitimde fırsat eşitliği için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“EN VERİMLİ YAĞMUR, EN BEREKETLİ YAĞMUR İNSANLARIN ALIN TERİDİR”

Cenap Şabettin’in, “En verimli yağmur, en bereketli yağmur insanların alın teridir”  sözlerini örnek gösteren Başkan Bozdoğan, “O alın terinin sosyal olarak bir devrim içerisinde sürdürülebilir ve işlevsel projelerle devamının getirilmesi gerekir. Yenice halkıma özellikle şu sözü vermek istiyorum. Tarsus il olacak, Yenice de ilçe olacak.  Zamanında tren yoktu, aşağı indirilemez, içerisinde bombalar patlar, tankerler patlar diyenlerin nasıl çark ettiğini Tarsus'ta gördünüz. Evet, bu tren yolu aşağı inecek dedik ısrarla ve sonunda indi. Bu kenti ikiye bölüyordunuz, böldürmedik.” dedi.

“ANNELER İÇİN BÜYÜK BİR KONFOR ALANI SAĞLANACAK”

Özellikle çocuklu annelerin kendini geliştirmesi noktasına değinen Başkan Bozdoğan, “Bugün bu kreşler sadece çocuklarımız için değil, buradaki tüm anneler için, rahat işlerine gitsinler diye, ekonomik olarak çalışmalarını rahat sağlasınlar diye. Ama o çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse de kadınlarımızın özellikle ekonomik sosyal hayattaki devrimlerinin tam olması için bu tür projelere çok ihtiyacımız var. “ dedi.

“YENİCE’DE PROJELERİMİZ BİR BİR HAYATA GEÇİYOR”

Yenice konusunda projelerin hayata geçtiğini ifade eden Başkan Bozdoğan, “Sahil tamamen açıldı, Orman Genel Müdürlüğü'nden de, Akdeniz Belediyesi'nden de belediyemiz bütün tahsisli alanların hepsini üzerini aldı. Yedi dakikada artık sahile ulaşılacak, ciddi bir proje ortaya konuluyor. Özellikle Yenice'de projeler bir bir hayata geçiyor. Spor salonu aktif hale getirilecek, pazar yeriniz aktif hale getirilecek. Ara yollardaki eksik kalan asfaltlarınız en fazla on beş gün içerisinde tamamen bitirilecek” dedi.

“TARSUS BELEDİYESİ İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR”

Tarsus Belediyesi’nin halk odaklı projelerini Yenice halkına anlatan Başkan Bozdoğan, “Bir belediye düşünün, koca Mersin'de su fiyatının en ucuz olduğu yer Tarsus, herkes bunu bilsin. Atık bedelini almayan tek ilçe Tarsus. Vatandaşın cebinde kalıyor bu para. İkinci ekmek fabrikasını bitiriyoruz. Allah izin verirse de bu önümüzdeki ay faaliyete geçiriyoruz. Buradaki ikinci ekmek fabrikasını yapmamın tek amacı da tüm Tarsus'un köylerini ekmeklerin gitmesi içindi.  Benim halkım için önemli olan ekmektir, sudur. Ve Tarsus il olduğunda ilk vereceğim müjde de Tarsus'ta su bedelini belki on kuruşlara beş kuruşlara çekeceğiz. Bunu yapan tek bir belediye olacak o da Tarsus Belediyesi. Bu konuda hepinize söz veriyorum” dedi.

“AÇILAN KREŞLER İLE KADINLARIMIZIN YÜKÜ ALINMIŞ OLUNUYOR”

Mahalle Temsilcisi Zarife Öztan kadınların kendini geliştirmesi için kreşlerin büyük önem taşıdığına değinerek, “ Açılan kreşler ile kadınlarımızın yükü alınmış olunuyor, çocuklarımız temelde yetişiyor, paylaşmayı arkadaş olmayı iletişimi öğreniyor. Başkanımız büyük bir hizmete imza attı.” dedi.

“KIZIM BURADA EĞİTİM ALIYOR, GÜVENDE HİSSEDİYORUZ”

Bir baba olarak çocuğunu güvenle buraya getirdiğini belirten öğrenci velisi, “Okul öncesi eğitim çok önemli. Okul öncesi eğitime gösterdiği ehemmiyet için Haluk Başkanımıza teşekkür ederim.  Kızım burada eğitim alıyor, kendimizi güvende hissediyoruz.  Belediyemize, şehrimizin kurumuna ait olunca güvenli, mutlu ve huzurlu bir şekilde çocuklarımızı emanet ediyoruz. Öğretmenlerimiz hep lisans mezunu burada” dedi.

 

Haberin devamı www.zirvegazetesi.net & www.kadincagazetesi.com ve Facebook Zirve Gazetesi sayfalarından takip edebilirsiniz.

 “AÇILAN KREŞLER İLE KADINLARIMIZIN YÜKÜ ALINMIŞ OLUNUYOR”

Mahalle Temsilcisi Zarife Öztan kadınların kendini geliştirmesi için kreşlerin büyük önem taşıdığına değinerek, “ Açılan kreşler ile kadınlarımızın yükü alınmış olunuyor, çocuklarımız temelde yetişiyor, paylaşmayı arkadaş olmayı iletişimi öğreniyor. Başkanımız büyük bir hizmete imza attı.” dedi.

“OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ VE OĞLUMUN BU EĞİTİMİ BELEDİYENİN KREŞİNDEN ALMASINI İSTİYORDUM”

Çalışan bir anne olduğunu belirten öğrenci velisi, “Benim oğlum 4 yaş grubunda ve şu ana kadar bir çok farklı kreşe gitti. Özel kreşlere göre belediyemizin kreşlerinin eğitimleri çok iyi, hocalar çok kaliteli.  Okul öncesi eğitim çok önemli ve oğlumun bu eğitimi belediyenin kreşinden almasını istiyordum. Ben çalışan bir anneyim. Ne kadar çok kreş olursa kadınlar daha çok iş hayatına katılır kendini geliştirir.” ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.