MERSİN İTFAİYESİ 478 KİŞİYİ KURTARDI

MERSİN İTFAİYESİ 17 YAŞINDAKİ ASYA’YI 158. SAATTEN ENKAZDAN KURTARDI

Yaşam Yayın: 14 Şubat 2023 - Salı - Güncelleme: 14.02.2023 15:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
127 okunma
Takip EtGoogle News

Deprem felaketinin ardından bölgede canla başla çalışan Mersin Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri, Zonguldaklı maden işçileriyle birlikte depremin 158.saatinde 17 yaşındaki Asya isimli genç bir kızı enkaz altından sağ olarak kurtardı. Ekipler şimdiye kadar toplam 478 insan, 18’de hayvanı enkaz altından sağ olarak kurtarmayı başardı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı arama kurtarma ekipleri deprem bölgesinde can kurtarmaya devam ediyor. Felaketin üzerinden geçen 158 saat sonrasında Hatay General Şükrü Kanatlı Mahallesi’nde bulunan bir enkazdan ses alan ekipler, 17 yaşındaki genç bir kız sağ olarak kurtarıldı.

Zonguldak’tan gelen maden işçileri ile birlikte enkazda çalışma başlatan Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, uzun çabaların ardından Asya isimli genç kızı kurtardılar.

Depremin ardından hemen organize olarak yıkımın yaşandığı il ve ilçelerde depremzedelerin yardımına koşan Mersin İtfaiyesi şu ana kadar 478 insanı enkaz altından canlı olarak kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.