Yenişehir Belediyesi 5 ülkenin çocuklarını Mersin’de buluşturdu

“Dünya’da barış olsun. Hiçbir çocuk gözyaşı dökmesin, acı çekmesin”

Gündem Yayın: 22 Nisan 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 22.04.2024 17:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
18 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Yenişehir Belediyesinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında hazırladığı etkinliklere binlerce çocuk katıldı. Yenişehir Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında 5 ülkeden Mersin’e gelen çocuklar da dans gösterileriyle kentin farklı noktalarında Yenişehirli çocuklarla buluştu, dans gösterileri sergiledi.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde çocuklara özel 23 Nisan Şenliği düzenleyen Yenişehir Belediyesi bu yıl da çocuklara unutulmaz bir bayram yaşattı. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi şölen alanına çevrildi, çocuklar aileleriyle birlikte doyasıya eğlendi. Tiyatro oyunu, resim sergisi, oyun parkı, kukla, illüzyon, dans ve balon gösterisi ile palyaçolarla renkli oyunlar çocuklarla buluştu. Yenişehir Belediyesi ve Bahçeşehir Koleji iş birliğiyle düzenlenen Yenişehir Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında Mersin’e Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Azerbaycan ve Kuzey Osetya’dan çocuklar geldi. Marina, Palm City ve Saya Park alışveriş merkezleri ile Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ndeki şenliklerde dans gösterilerini sergiledi.

 “Dünya’da barış olsun. Hiçbir çocuk gözyaşı dökmesin, acı çekmesin”

Yenişehir Belediyesi Başkanı Abdullah Özyiğit de şenlik alanında çocuklarla vakit geçirerek, mutluluklarına ve heyecanlarına ortak oldu. Çocuklarla bir araya gelen ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit “Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocukları çok önemsedi. Dünya çocuklarına armağan ettiği bu güzel bayramı kutluyoruz.  Dünya’da barış olsun, hiçbir çocuk gözyaşı dökmesin, acı çekmesin. Çocuklar anne ve babalarıyla mutlu olsun. Buraya gelerek coşku veren, bu etkinliği anlamlı kılan çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Anne ve babalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bayramınız kutlu olsun, yolunuz açık olsun, her şey gönlünüzce olsun.” dedi.

Yenişehir Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında Mersin’e gelen çocuklar, yarın saat 15.00’te Kushimoto Sokağı’nda, saat 16.00’da ise Alanya Sokağı’nda dans gösterileriyle Yenişehirlilerle buluşacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.