CHP’Lİ BAŞKANLAR İLK KEZ ANKARA’DA BULUŞTU

BAŞKAN SEÇER, CHP’NİN ANKARA’DAKİ ‘YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞTAYI’NA KATILDI

Yayın: 20 Nisan 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 20.04.2024 19:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
103 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP tarafından Ankara’da düzenlenen ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katılım sağladı. 31 Mart yerel seçimlerinde seçilen il ve ilçe belediye başkanları ile CHP il başkanları 20-21 Nisan’da gerçekleştirilecek olan ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nda ilk kez bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Ankara’da düzenlenen ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katılım sağladı. 31 Mart yerel seçimlerinde seçilen il ve ilçe belediye başkanları ile CHP il başkanları 20-21 Nisan’da gerçekleştirilen ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nda ilk kez bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla düzenlenen ve 2 gün sürecek Çalıştay, Genel Merkez’in toplantı salonunda gerçekleştirildi.

CHP’li başkanların ilk ziyareti Ulu Önder Atatürk’e 

Yerel Yönetimler Çalıştayı kapsamında ilk olarak sabah saatlerinde CHP Genel Başkanı Özel’in başkanlığında, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, il başkanları ve belediye başkanlarıyla birlikte Anıtkabir ziyaret edildi ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mozolesi’ne çelenk bırakıldı.

Ardından CHP Genel Merkezi’ne geçen heyet, burada parti önünde bir aile fotoğrafı verdi. Çalıştay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in konuşması ile başlarken, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek de birer konuşma yaptı.

Genel Başkan Özel’den ‘Yürekten Teşekkür’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çalıştay’ın açılışında yaptığı konuşmasında; “Partimizi 47 yıl sonra birinci parti yapabilmemiz için en kötü günde bu partiye sahip çıkanlara, en zor zamanlarda görevlerini layıkıyla yapıp, en iyi kamu görevlerini liyakatle, şeffaf, açık bir şekilde yapan ve geçmişte yerel yönetimlerde görev alıp bugün bu salonu hınca hınç dolduracak kadar çok mazbatayı almamızı sağlayan tüm belediye başkanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“Türkiye İttifakı’nın belediye başkanlarına selam olsun”

Yerel seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, “Yerel seçimlerin sonunda 14 tane büyükşehri, 21 il merkezini kazanarak toplam 35 ilde belediyeleri kazandık ve en yakın partiden 11 fazla il belediyemiz var. 314 ilçede, 60 beldede, 409 belediyeyi hep birlikte kazandık. Yüzde 38 oy oranına ulaşarak partimizi hep birlikte birinci parti yaptık. Partimiz artık toplumun her kesiminden oy alabilen bir siyasi partidir. Büyük bir başarı elde ettik. Seçimleri Türkiye İttifakı kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır. Türkiye İttifakı’nın belediye başkanlarına selam olsun. Üzerimizdeki yüzde 25’lik cam tavanı, bu sonuçlarla beraber tuzla buz ettik” diye konuştu.

Çalıştay’da belediyeler ve il örgütleri arasında çalışma dinamiklerinin tartışılmasının ardından, ‘Geçmişten Geleceğe CHP Belediyeciliği’ ve ‘Uzmanların Gözünden Yeni Dönem Türkiye Siyaseti ve CHP Belediyeciliği’ başlıkları altında değerlendirmeler yapıldı.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.