GEGEM Projesi

Tarsus Ticaret Borsası GEGEM Projesi ile 125 öğrenciyi Mars'a Taşıdı

Eğitim Yayın: 13 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 13.03.2024 17:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
52 okunma
Takip EtGoogle News

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı Ortak Projeler kapsamında Tarsus programı TOBB MTAL ‘de gerçekleşti.

Tarsus Ticaret Borsası ve Tarsus TOBB MTAL iş birliği çerçevesinde GEGEM proje yönetmeni Samet Çelik ile ekibi tarafından Tarsus TOBB MTAL öğrencileri ile Mars Kampı (Topraksız Tarım Atelye) çalışması 125 öğrenci ile gerçekleşti.

Etkinliğe Tarsus Ticaret Borsasından Genel Sekreter Hasan Şanlı, Yönetici asistan Ezgi Fındık Güngör, Tarsus TOBB MTAL Müdürü İbrahim Akman, GEGEM proje yönetmeni Samet Çelik ile ekibi ve okul öğrencileri katıldı.

GEGEM proje yönetmeni Samet Çelik “T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleri ile Gelecek Araştırmaları Enstitüsü tarafından yürüttüğümüz GEGEM projesi kapsamında Tarsus Ticaret Borsası iş birliğinde Tarsus TOBB MTAL öğrencilerimiz ile buluşma fırsatı yakaladık. Projemizde an gaye, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin ardından ülkemizin ihtiyaç duyduğu gelecek planlamaları ve süreçlerine gençlerin katılımını teşvik etmek, topluluklar için huzurlu ve sürdürülebilir bir gelecek yaratmayı hedeflemekti.” Dedi.

Tarsus TOBB MTAL ‘ de gerçekleşen Topraksız Tarım Atelye çalışmasında 125 öğrenciye etkinlikten faydalandırdıklarını ifade eden okul müdürü İbrahim Akman “Mars'taki olağanüstü koşullar üzerinden geliştirilen senaryolar ile öğrencilerin problem çözme, sürdürülebilir modeller kurma, disiplinler arası düşünme gibi yetkinlikler kazanmaları deneysel yollarla uygulamalı olarak anlatıldı. Etkinlik için Tarsus Ticaret Borsasına teşekkür ediyorum “dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.