BÜYÜKŞEHİR’İN ÖĞRENCİLERİ YILSONU KARNELERİNİ ALDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİ’NDE KARNE HEYECANI

Eğitim Yayın: 17 Haziran 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 17.06.2023 12:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
99 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Çocuk Gelişim Merkezleri’nde karne heyecanı yaşandı. 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi yılsonu tatiline giren toplam 180 öğrenci karnesini aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Adile Teyze, Münir Özkul, Begonvil, Halkkent Çocuk Gelişim Merkezleri’nde eğitim gören 180 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Öğrenciler, kreşlerde düzenlenen neşeli törenlerde karnelerini aldı. Gerçekleşen törende, minikler kadar anne ve babaları da oldukça heyecanlıydı.

Tanışık: “Koca bir yılı geride bırakıyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Çocuk Gelişim Merkezleri Eğitim Koordinatörü Özlem Tanışık, “Okullarda miniklerimizle birlikte onların gelişim alanlarına yönelik etkinliklerle sürdürdük, bilimle, sanatla buluşturduk. Koca bir yılı geride bırakırken onları bugün karne ve başarı belgelerini veriyoruz. Ebeveynleri ile birlikte güzel bir kutlama yapıyoruz” dedi.

“Bütün miniklerin yaz tatilinin güzel geçmesini diliyorum”

Büyükşehir Belediyesi’nin Çocuk Gelişim Merkezleri’nde yaklaşık 220 öğrencinin bulunduğunu da kaydeden Tanışık, çocuklarla birlikte yıl boyunca gelişim alanlarına yönelik etkinlik aktiviteleri sürdürdüklerinden söz etti. Çocukların gelişimlerini yakından izlediklerini de sözlerine ekleyen Tanışık, “Bu sırada ebeveynlere danışmanlık hizmeti verdik. Çocukların gelişim alanlarına yönelik yaptığımız tespitler doğrultusunda görüşmeler yaptık ve bunları yakından takip ettik. Ebeveynlerle birlikte çocuklarımızı sanatla buluşturduk, tiyatroya götürdük, müzeye gittik, resim sergisi açılışlarına gittik, sanat galerileriyle buluştuk. Miniklerimize bu zamana kadar verdiğimiz altyapı ile birlikte geleceklerinin daha aydınlık olmasını umut ediyoruz. Aynı yolda devam etmelerini istiyoruz. Bütün miniklerin yaz tatilinin güzel geçmesini diliyorum” diye konuştu.

Aileler, çocuklarının mutluluğuna ortak oldu

Çocuğu Halkkent Çocuk Gelişim Merkezi’nde eğitim gören Murat Bozkurt, kızlarının karne heyecanına ortak oldukları için çok mutlu olduklarını vurgulayarak, “Keyifli, güzel bir yaz tatili diliyorum kendisine” dedi.

Karne töreninin çok güzel olduğunu belirten velilerden Özlem Gündüz de, “Kreşten çok memnunuz. Böyle bir imkanı bize sundukları için Belediye Başkanımız Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer’e çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kızı Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezi’nde eğitim gören velilerden Mithat Can Çerçi ise, verilen eğitimden çok memnun olduklarını söyleyerek “Çok güzel bir eğitim kurumu. Hatta çalışanlar için daha da esnek saatleri uyduğu için biz burayı tercih ettik. Tercihimizde yanılmadığımızın farkına vardık. Çünkü hem bilimsel olarak hem matematiksel hem mantıksal olarak iyi eğitimlerin olduğunu gördük. Bunun için de burayı tercih ettik. İşyerimize yakınlığı ve çalışan anne babalar için çok uygun olmasından dolayı tercih sebebimiz de oldu” diye konuştu.

Anne Selime Şenzoba da, “Bir anne olarak çok mutluyum. Öğretmenler ve kreşimiz konusunda da çok şanslıyız. Çok güzel bir eğitim-öğretim yılını geride bıraktık. Bir yaş daha aldığı için çok mutluyuz. Teşekkür ediyorum Çocuk Gelişim Merkezi öğretmenlerine. 2 yıldır buradayız. Çok memnunum, çok teşekkür ediyorum. Çocuğuma kattıkları her şey için çok mutluyum” ifadelerine yer verdi.

Minikler karne sevinci yaşadı

Halkkent Çocuk Gelişim Merkezi’nde eğitim gören ve karne heyecanı yaşayan Elisa Okay, yıl boyunca kreşte boyamalar ve etkinlikler gerçekleştirdiğini söyleyerek, karne aldığı için de çok mutlu olduğunu belirtti. 5 yaşındaki Arya Yılmaz da, “Karnemizi aldık, çok mutluyuz” diye sevincini dile getirdi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.