“MERSİN HALKI VEFALIDIR”

SEÇER: “BİZ CENGE GİTMİYORUZ. ARKADAŞIZ, KARDEŞİZ, AKRABAYIZ”

Siyaset Yayın: 09 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 09.05.2023 12:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
81 okunma
Takip EtGoogle News

Başkan Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekili Adayı Hasan Ufuk Çakır’ın düzenlediği ‘Çavuşlu Mitingi’ne katıldı.

Başkan Vahap Seçer, bazı kesimlerin süreçte adeta cenke gidermişçesine söylemlerde bulunduğunu belirterek “Savaşa gitmiyoruz, bakın bir yanılgıya düşmeyelim, yüksek tonda sanki birbirimizle cenk ediyormuşuz gibi taraftarlarını heyecana getirmek isteyen siyasetçilere kulağınızı tıkayın” dedi.

Mitingin yapıldığı Çavuşlu Mahallesi’nin siyasilerin ‘Milliyetçilik’ üzerinden oy devşirmeye çalıştığı bir bölge olduğuna dikkat çeken Seçer, “İnsanları bölmeyin. Yazıktır günahtır. Bu ülkeyi parsel parsel satanlara yazıklar olsun. Bu ülkenin kamu kaynağını israf edenlere yazıklar olsun. Çalmakla israf etmenin farkı yok” diye konuştu.

Mersin’in merkezi hükümetten hak ettiği yatırımı almadığını söyleyen Başkan Seçer, Gaziantep, Kayseri, Konya gibi farklı şehirlerde yapılan çalışmaların Mersin’de yapılmamasına tepki göstererek “Mersin’in Gaziantep'ten, Konya'dan, Kayseri'den neyi eksik, nerede devlet yatırımları? İşlerine gelmiyor ama gelecek, alışacaklar” ifadelerini kullandı.

Seçer, 4 yıl boyunca gerçekleştirecekleri hizmetler için her türlü makama ve kuruma gidip Mersinlilerin menfaati için çalıştığını dile getirerek, “Hiç kimseden de çekinmedim. Biz Mersin’in menfaati için bütün kapıları zorlarız, açar geçeriz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Mersin Milletvekili Adayı Hasan Ufuk Çakır’ın gerçekleştirdiği ‘Çavuşlu Mitingi’ne katıldı. Toroslar ilçesine bağlı Çavuşlu Mahallesi’nde gerçekleştirilen mitinge Başkan Seçer’in yanı sıra, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Mersin İlçe Gençlik kolları Başkanı Alkım Sümer, CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, CHP Mersin Milletvekili Adayları Talat Dinçer, Emre Yılmaz, Şerife Arıcı Yıldız, CHP il ve ilçe yöneticileri ile Büyükşehir Meclis Üyeleri katıldı.

“Biz cenge gitmiyoruz. Arkadaşız, kardeşiz, akrabayız”

Türkiye tarihinin çok önemli bir seçimine gidildiğini belirterek konuşmasına başlayan Başkan Vahap Seçer, bazı kesimlerin süreçte adeta cenke gidermişçesine söylemlerde bulunduğunu belirterek “Savaşa gitmiyoruz, bakın bir yanılgıya düşmeyelim, yüksek tonda sanki birbirimizle cenk ediyormuşuz gibi taraftarlarını heyecana getirmek isteyen siyasetçilere kulağınızı tıkayın. Biz cenge gitmiyoruz. Arkadaşız, kardeşiz, akrabayız. Aynı aileden farklı partilere oy veren insanlar var” diyerek siyasilere sağduyu çağrısında bulundu.

Başkan Seçer’den ‘Havet’ yanıtı değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Mersin Mitingi’ne katılan vatandaşlara ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi ne hizmeti yaptı ki? Ne yaptı Mersin'e, ne yaptı? Bay Kemal ne yaptı?’ diye sorduğunu, vatandaşların ise ‘Havet’ şeklinde yanıt verdiğini söyleyen Başkan Seçer “Ses çıkmadı. Dikkat ettim, bir daha kulağımı verdim, ‘Havet’ cevabı çıktı. Evet değil ‘Havet’ diyorlar. Sonra arkadaşlarım dediler ki: ‘Başkanım bu topluluğun önemli bir kısmı şehir dışından geldi. O garipler ne bilsin, bindirilmiş kıtalar onlar hayır, Mersin’de yaşayanlar da refleksle Vahap Seçer’e evet dediler, onun için ‘Havet’ çıktı’. Mersin halkı vefalıdır, o yanıt karşısında kalbimden böyle geçti” dedi.

Vatandaştan Seçer’e: “Siz beni mağdur etmediniz, ben de sizin yüzünüzü kara çıkarmadım, çıkarmam”

Konuşması esnasında çevre apartmanlardan birisinin balkonunda bulunan bir kadının “Tüm mahalle bilir, 1 kuru ekmeğe muhtaçtım. 1 gün kapınıza geldim, 3 gün içinde beni işe soktunuz. Siz beni mağdur etmediniz, ben de sizin yüzünüzü kara çıkarmadım, çıkarmam. Allah sizden razı olsun” diye seslenmesi üzerine Başkan Seçer, “Allah yolunu açık etsin. Çoluğunla çocuğunla mutlu bir hayat nasip etsin. Çalışıyorsun, alın terinin karşılığını alıyorsun. Şimdi bacım oradan teşekkürlerini iletti, tanımam. Ben siyasi görüşünü bilmem, ismini bilmem, soyadını bilmem” yanıtını verdi.

“Bu ülkeyi parsel parsel satanlara yazıklar olsun”

Mitingin yapıldığı Çavuşlu Mahallesi’nin siyasilerin ‘Milliyetçilik’ üzerinden oy devşirmeye çalıştığı bir bölge olduğuna dikkat çeken Seçer, “Mertçe konuşalım. Biz dimdik, direkt konuşuyoruz. Geldik yönetime belediyede 10-11 bin insan çalışıyor, hala çalışıyor. Bir şarkı tutturdular ‘Çalışanlar işten çıkartılıyor, vatan evlatları işten çıkartılıyor, memleket çocukları..’  Şu anda çalışan 11 bin kişi bu memleketin evladı değil mi? Gidin belediyeye sandık koyun, çoğu geçmiş seçimlerde benim partime oy veren insanlar değil, bizim öcü olmadığımızı görünce belki fikirleri değişmiştir. İnsanları bölmeyin. Yazıktır günahtır. Bu ülkeyi parsel parsel satanlara yazıklar olsun. Bu ülkenin kamu kaynağını israf edenlere yazıklar olsun. Çalmakla israf etmenin farkı yok, ikisi de senin paran” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 500 çölyak hastasına her ay 21 adet ekmek ve un desteği verdiğini aktaran Başkan Seçer, “Peki bugüne kadar bu hastalık vardı da neden kimsenin aklına gelmedi? Mersin Büyükşehir Belediyesi sizin paranızla o ihtiyaç sahibi ailelerimize bu katkıyı yaparken, bundan önce bu kenti yönetenlerin, bu ülkeyi yönetenlerin neden aklına gelmedi” dedi.

“Gelin hizmet konuşalım, hodri meydan”

Kentin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sokakta alnı açık başı dik gezebilmek için gece-gündüz demeden çalıştığını, bir aile evladının yapması gerekenin de bu olduğunu vurgulayan Başkan Seçer “Ben belediye başkanıyım. Dört yıldır uyku bana haram, neden, sokakta alnım açık başım dik gezmem lazım. Ali Mahir Başarır mecliste parlamentodaydı. Dişe diş, göze göz mücadele etti. Yan gelip yatabilirdi, korkabilirdi, tutuklarlar, bir sürü tuzak kuruyorlar. Belediye için kurmadılar mı? Terör örgütlerinin yanında duranları Allah kahretsin. Benim Partimin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk. Siz Mustafa Kemal'in partisinden terörist çıkartamazsınız. Bir gün öyle bir gün böyle bu halkın aklını karıştırmayın. Milli duygularıyla oynamayın. Bu günahı yapmayın. Dini duygularıyla oynamayın. Gelin hizmet konuşalım, hodri meydan” diye konuştu.

“Mersin’in Gaziantep'ten, Konya'dan, Kayseri'den neyi eksik, nerede devlet yatırımları?”

Mersin’in merkezi hükümetten hak ettiği yatırımı almadığını söyleyen Başkan Seçer, Gaziantep, Kayseri, Konya gibi farklı şehirlerde yapılan çalışmaların Mersin’de yapılmamasına tepki göstererek “Mersin’in Gaziantep'ten, Konya'dan, Kayseri'den neyi eksik, nerede devlet yatırımları? Şurada bir tane köprülü kavşak yapmış Karayolları, yapmaz olaydı. Gaziantep'e Konya’ya Kayseri’ye gidin,  her tarafa Karayolları damgalı battı çıktı yaptılar. Burada belediye yapıyor. Biz para mı basıyoruz? Paramı çalıyoruz. Bize kanunla belirlenmiş bir kaynak var, geliyor. Çalmıyoruz, israf etmiyoruz, ‘Ver işi alsın maaşı’ yapmıyoruz. İşlerine gelmiyor ama gelecek, alışacaklar” ifadelerini kullandı.

“14 Mayıs’ta desteğinizi istiyorum”

Vatandaşlardan 14 Mayıs’ta Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu için destek isteyen Seçer şunları kaydetti: “14 Mayıs'ta CHP Genel Başkanı 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğinizi istiyorum, Partim Cumhuriyet Halk Partisi’ne desteğinizi istiyorum. Ama elbette ki ittifak var. Bu ittifak dışında partiler var. Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyorlar. Gönül verdiğiniz partiniz varsa bu ittifaktan, gidin ona verin gönül rahatlığıyla. Ama ben CHP'liyim, kendime oy isteyeceğim. Hedef 13 milletvekili. Bizim adaylarımızdan daha iyi adaylar mı var? Hepsi birbirinden değerli. Biz buradayız.”

“Biz Mersin’in menfaati için bütün kapıları zorlarız, açar geçeriz”

Seçer, 4 yıl boyunca gerçekleştirecekleri hizmetler için her türlü makama ve kuruma gidip Mersinlilerin menfaati için çalıştığını dile getirerek, “Hiç kimseden de çekinmedim. Biz Mersin’in menfaati için bütün kapıları zorlarız, açar geçeriz. Bunun güvencesi biziz. Hizmet konuşalım. Buradaki topluluktan daha mı fazla seviyor Cumhur İttifakı’nın siyasetçileri ülkemizi? Hizmet yapacağız. İnsanlar iş, aş, yol, havaalanı bekliyor, bunları konuşalım”  diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.