KÜÇÜK KUMSAL’DAN DEPREMZEDELERE DUYGU DOLU MEKTUP

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ 7/24 DEPREMZEDELERİN YANINDA

Yaşam Yayın: 14 Şubat 2023 - Salı - Güncelleme: 14.02.2023 11:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
130 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin depremin ardından bölgeye yaptığı yardımlar çığ gibi büyüyor. Mersinlilerin de katkıları ile hazırlanan yardım kolileri, deprem bölgesinde oluşturulan Koordinasyon Merkezlerinde ki ekipler tarafından düzenli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Oyuncaklarını depremzede yaşıtlarına gönderen Kumsal isimli kız çocuğunun yazdığı duygu dolu mektup ise ekiplerin içini ısıttı. Büyükşehir Belediyesi, Mersin’e gelen depremzedeler için de tüm gücüyle çalışmaya devam ediyor.

Yaşanılan ilk depremin hemen ardından Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde çevre illere destek olmak için harekete geçen Mersin Büyükşehir belediyesi ekipleri, depremzedelere yardımcı olabilmek için olanca gücüyle çalışmaya devam ediyor. Depremin ardından geçen 7 gün süresince tüm imkânlarını afetin yaşandığı 10 il ve ilçelerinde yaşayan insanlar için seferber eden Büyükşehir Belediyesi, bölgeden gelen depremzedeler içinde kent içinde yapılması gerekenleri organize ediyor.

Büyükşehir ekipleri yardımları depremzedelere ulaştırıyor

Mersinlilerinde büyük destek verdiği çalışmalar çerçevesinde bölgede acil ihtiyaç duyulan gıda, içecek, temel ihtiyaç malzemeleri gibi ürünleri çok hızlı bir şekilde tedarik eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, en önemli ihtiyaçların başında gelen çadır gönderimini sürdürüyor. Mobil Mutfak Tırı ile evleri enkaza dönen depremzedelere günlük 3 öğün yemek ikramında bulunan Mersin Büyükşehir belediyesi, gezici ekiplerle de hep depremzedelere hem de arama kurtarma çalışmalarına katılanlara sıcak çorba ikramında bulunuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgede kurulan Koordinasyon Merkezi aracılığı ile Mersin’den gönderilen battaniye, çocuk maması, çocuk bezi, ısıtıcı gibi yardımları da depremzedelere ulaştırmaya devam ediyor. 

“Küçük Kumsal’dan duygu dolu mektup”

Mersinliler tarafından gönderilen yardım malzemelerin arasından çıkan bir mektup ise ekiplerin içini ısıttı. Oyuncaklarını depremzede yaşıtlarına gönderen Kumsal isimli kız çocuğunun mektubu şu şekilde:

“Merhaba; benim adım Kumsal. Size hediyelerimi kendi elimle vermeyi çok isterdim. Ama bunu yapamıyorum. Bir an önce iyileşmeniz dileğiyle. Hep yanınızda olduğumu bilin, hepinizi çok seviyorum. Görüşmek üzere.”

Öte yandan deprem bölgesinden Mersin’e gelen depremzedeler içinde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kurduğu geçici barınaklarda aileleri ağırlamaya devam ediyor. Misafirleri için yaşadıkları korku ve acıları bir nebze olsun unutturabilme anlayışı ile hareket eden ekiplere uzman eğitimci ve sağlık görevlileri de destek veriyor.

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.