Protokol Yürütme Kurulu Toplantısı

Protokol Yürütme Kurulu Toplantısı Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde yapıldı.

Eğitim Yayın: 05 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 05.03.2024 22:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
53 okunma
Takip EtGoogle News

Tarsus’ta bu yıl eğitim-öğretime başlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Protokol Yürütme Kurulu Toplantısı Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) arasında mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre etmek amacıyla hayata geçirilen, Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında oluşturulan İlçe Protokol Yürütme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak ve Tarsus Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hasan Şanlı’nın katıldığı toplantıda Okul Müdürü İbrahim Akman, gıda ve tarım alanında öğrenci alarak eğitime başlanan okulun mevcut durumuyla ilgili sunum yaptı. Daha sonra gündem maddeleri görüşülerek önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin “Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB arasında imzalanan protokol ile iş dünyasının da mesleki eğitimde sorumluluk aldığı bir döneme geçilmiş oldu. Ülkemizin üretim gücüne katkı verecek, meslek lisesinden mezun olmanın prestijini artıracak bir yapıyı hayata geçirilmiş oldu. Mesleki eğitimin dinamik, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanması da sağlanmış olacak.”

Tarsus TSO Başkanı Koçak, TOBB’un öncülüğünde hayata geçirdikleri okulun Tarsus için önemli bir kazanım olduğuna dikkat çekerek, öğrencilerin en iyi şekilde eğitim görmelerini arzu ettiklerini ifade etti. Teori derslerinin yanı sıra tüm uygulama derslerinin sahada gerçekleşmesinin öğrenciler için faydalı olacağını vurgulayan Koçak, ‘’Tarım ve gıdanın merkezindeyiz. 90 çeşit ürünün yapıldığı, 1 milyar dolarlık tarımsal üretimin olduğu bu müthiş topraklarda kurduğumuz tarım ve gıda lisesinde öğrencilerimiz tohumdan ıslaha, üretimden paketlemeye kadar her alanda yetişsin istiyoruz. Özellikle modern tarım yapan yerlerde eğitim almalarını önemsiyoruz.’’ dedi.

Kurulması planlanan laboratuvar ve atölyeler konusunun da gündeme geldiği toplantıda kurumlarla yapılacak iş birliği protokolleri değerlendirildi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.