“MERSİN’E HUZUR GETİRDİK”

“CHP MERSİN’DE GÜÇLÜDÜR VE GÜÇLÜ KALACAKTIR”

Siyaset Yayın: 07 Ağustos 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 07.08.2023 14:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
91 okunma
Takip EtGoogle News

Başkan Vahap Seçer, CHP Toroslar İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi’ne katıldı.

CHP’nin Mersin’de güçlü olduğunu ve güçlü kalacağını vurgulayan Seçer, “Sahipsiz değiliz. Büyükşehir belediye başkanınız CHP’li. 3 değerli büyük ilçenin belediyesi, CHP’lidir. Haritada Mersin’de kırmızı boya eksik olmayacak. CHP yazısı da asla silinemeyecek” ifadelerini kullandı. 

Yaklaşan seçimlerle ilgili partililere ‘Moralinizi yüksek tutun’ diyen Seçer, yerel seçimlerde Toroslar’ı CHP’nin kazanacağının altını çizdi.

CHP’nin dünyadaki en saygın partilerin başında geldiğini vurgulayan Seçer, “Partimizin kıymetini bileceğiz. Yolda yürürken başınızı öne eğdirmeyeceğiz. Biz belediyeye tertip getirdik, israfı yolsuzlukları kaldırdık. Tiril tiril bir belediye ve kent yarattık. Bu emeğin karşılığı sandığa yansıyacaktır. Birlikte güzel günlerimiz olacak” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Toroslar İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi’ne katıldı. Toroslar Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye, Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer ve Hasan Ufuk Çakır, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, PM Üyesi Emre Yılmaz, İl Başkanı Koral Ömür, İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş, Akdeniz İlçe Başkanı Semir Palamut, Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

“Mersin’de CHP son seçimlerde başarılı olmuş bir siyasi partidir”

Kongrede konuşan Başkan Seçer, geçtiğimiz aylarda tamamlanan seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Bir seçim sürecini hep beraber yaşadık. Bizler bu partide yeni değiliz. Hepimiz herkesi tanıyor. Genetik kodlarımızda CHP var. Bugünlere geldik. Mersin’de CHP son seçimlerde başarılı olmuş bir siyasi partidir. Bunun aksini iddia eden yok. Mersin’de CHP 2018 seçimlerinde aldığı 304 bin oyu 385 bine çıkarmıştır. 2018’de 3 milletvekili olan sayısını 5 milletvekiline çıkarmıştır. İlk kez son 21 yılın tarihinde 5 milletvekilini çok rahat çıkartıp 6. milletvekili için mücadele edecek bir konuma gelmiştir. Bunu görmek lazım. Güneş balçıkla sıvanmaz” dedi.

“CHP Mersin’de güçlüdür ve güçlü kalacaktır”

CHP’nin Mersin’de güçlü olduğunu ve güçlü kalacağını vurgulayan Seçer, “Sahipsiz değiliz. Büyükşehir belediye başkanınız CHP’li. Özü sözü CHP’lidir, CHP’li kalacaktır. Mersin’de bir önceki seçimde AKP’nin 4 puan gerisindeydik. Şu anda 6 puan önündeyiz. Hiç kimse 8 ay sonra yapılacak seçimde CHP’nin Mersin’de göstereceği başarının önüne set koyamayacak. Mersin’de CHP güçlüdür ki CHP Genel Başkanı bir milletvekilini Grup Başkanvekili yapmıştır. Bütün milletvekillerimiz komisyonlarda görev alıyorlar. 3 değerli büyük ilçenin belediyesi, CHP’lidir. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’lidir. Haritada Mersin’de kırmızı boya eksik olmayacak. CHP yazısı da asla silinemeyecek. Toroslar’da arkadaşlarımız başarı gösterdi. Cumali Başkan nezdinde tüm partililer çok güzel performans gösterdiler” ifadelerini kullandı.             

“Toroslar’ı kazanacağız”

Yaklaşan seçimlerle ilgili partililere ‘Moralinizi yüksek tutun’ diyen Seçer, yerel seçimlerde Toroslar’ı CHP’nin kazanacağının altını çizdi. Mersin’deki seçimlerde ortaya çıkan aritmetiğin aynısının Toroslar’da da çıktığını hatırlatan Seçer, “CHP dışında diğer partiler oy kaybetti. En az kaybeden 1,5 puan kaybetti. CHP 4 puandan fazla oy kazandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Toroslar’a çok hizmet yaptık. Adaletli yaptık. Hiçbir köy için ‘CHP’ye oy çıktı, çıkmadı’ tartışması yapmadık. Yolu gerekiyorsa gittik, yaptık. Hiçbir mahalleye farklı bakmadık. Bugüne kadar büyükşehrin arabalarının girmediği mahallelere girdik, görevlilerin girmediği evlere büyükşehir görevlileri girdi. Toroslar zor bir yer ama önümüzdeki seçimlerde Toroslar’ı kazanacağız. Hamaset değil hesap yapıyorum. Dokunduğum yerleri, mahalleleri biliyorum” şeklinde konuştu.

“Mersin’e huzur getirdik”

İnsanların seçimlerde hizmete ve başkan adaylarına bakacağını söyleyen Seçer, “Onun için eminim, hamaset yapmıyorum. 300 km sathi kaplama yaptık. Grup yollarını biliyorsunuz. Burada köylü ağırlıklı delegelerimiz var. Köylerden gelen muhtarlarımız var. Toroslar’da yüzölçümü geniş. Üretici yolun değerini bilir. Ürünü kente getirirken sağlıklı bir yolda gelmesi için bu hizmetler buraya geldi. Toroslara yapıldı. Altyapı çalışmalarını başlattık. Sağlık Mahallesi’ne her yağmurda su basardı eskiden, altyapısını, yağmur suyu sistemlerini yaptık” dedi. Seçer, sosyal hizmetlerden alt ve üst yapıya, sağlıktan eğitime kadar Mersin’e birçok çalışma yaptıklarını ancak en önemli çalışmalarının Mersin’e huzur getirmek olduğunu da sözlerine ekledi. 

“Tiril tiril bir belediye ve kent yarattık”

CHP’nin dünyadaki en saygın partilerin başında geldiğini vurgulayan Seçer, “Partimizin kıymetini bileceğiz. Yolda yürürken başınızı öne eğdirmeyeceğiz. Biz belediyeye tertip getirdik, israfı yolsuzlukları kaldırdık. Tiril tiril bir belediye ve kent yarattık. Bu emeğin karşılığı sandığa yansıyacaktır. Daha da güzel yapacağız, eksiklerimizi göreceğiz, daha genç kadrolarla, daha çok kadınla daha çok iş yapacağız. Birlikte güzel günlerimiz olacak. Yeni yönetime gelecek sayın başkana ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.