BAĞLAMA KURSUYLA GENÇLİK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORLAR

TARSUSLU KADINLAR, BELEDİYENİN AÇTIĞI BAĞLAMA KURSUNDA HAYALLERİNE DOKUNUYOR

Eğitim Yayın: 08 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 08.01.2024 09:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
90 okunma
Takip EtGoogle News

Tarsuslu kadınlar belediyenin açtığı bağlama kursuyla gençlik hayalini gerçekleştiriyor. Enstrüman çalma deneyimini yaşama fırsatı bulan kadınlar, birlikte vakit geçirerek hem öğrenmenin hem de sosyalleşmenin tadını çıkarıyor.

Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Güner Yüksek (Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi'nde Tarsus Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen ücretsiz “Bağlama Kursu” ile kadınları hem öğrenmeye teşvik ediyor, hem de sosyal bir ortamda bir araya getiriyor.

Kurs kapsamında, Tarsuslu kadınlar belediyenin desteklediği bu özel programla bağlama çalma yeteneklerini geliştiriyor. Eğitmen Nurdan Dinç ile gençlik yıllarında hayalini kurdukları enstrüman çalma deneyimini yaşıyor. Düzenlenen kursta 16 kişilik katılım ile kadınlar bir araya gelerek dayanışma ve dostluk ruhunu pekiştiriyor. Katılımcılar, ücretsiz olarak sunulan bağlama kursu ile hem kültürel miraslarını yaşatma hem de sanatsal yeteneklerini geliştirme imkanı buluyor. Bağlama kursu, hem müzikle iç içe olmak isteyen kadınların hem de sosyal bir çevrede yeni arkadaşlıklar kurmak isteyenlerin ilgisini çekiyor.

“BU YAŞIMDA BAĞLAMA ÇALMASINI ÖĞRENDİM”

Yıllar sonra bu istediğini gerçekleştiğini belirten Kursiyer Müjgan Ay “Yaşım 63, bu yaşıma kadar bağlama çalmak istedim ama olmadı. Belediyemizin sunmuş olduğu bu etkinliği ev hanımları olarak çok memnun olduk. Bu yaşımda bağlama çalmasını öğrendim.  Çok memnunum, çok mutluyuz. Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a bize sunduğu bu imkandan ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

“EVİMİZDE GÖREMEDİĞİMİZ HİZMETİ GÖRÜYORUZ”

Kursiyer Meryem Güllü “Burada sizi kucaklayan bir mekan var. Kapıdan girdiğimiz anda kendi evimizde göremediğimiz hizmeti görüyoruz.  Biz buraya hem eğlenmeye hem öğrenmeye hem de dinlenmeye geliyoruz.” şeklinde ifade etti.

“BELEDİYENİN AÇTIĞI KURSLARDAN, ETKİNLİKLERDEN ÇOK MEMNUNUM”

Kursiyer Ümmü Gülsüm Çetin memnuniyetini dile getirerek, “62 yaşındayım bu yaştan sonra bağlama çalmaya karar verdim. Hocamın sayesinde bayağı bir şeyler öğreniyoruz.  Ama daha çok yolun başındayız. Belediyenin açtığı kurslardan, etkinliklerden çok memnunum.” ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.