Tarsus kadim ve cazip bir kenttir

Tarsus Kaymakamı OTCU, MEDYAD’da Gazetecilerle bir araya geldi

Gündem Yayın: 26 Temmuz 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 26.07.2023 15:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
114 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin’in Tarsus ilçe Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus sınırları içerisinde bulunan Çukurova Bölgesel Havalimanını 29 Ekim 2023 tarihinde hizmete açılacağını söyledi.

Kısa adı MEDYAD olan Medya Mensupları Derneği’ni ziyaret eden Tarsus  Kaymakamı Otcu, Tarsus’un kadim ve cazip bir kent olduğunu belirtti.

Tarsus’ta görev yapmakta son derece memnun olduğunu dile getiren Otcu, basın mensuplarının sorularına cevap verdi.

Altyapısının bitme aşamasına geldiğini belirten Otcu,   Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda ilk test uçuşunu 4 Mayıs 2023 tarihinde yaptığını,  Türkiye’nin en büyük havalimanları arasında olduğunu, toplam 8 milyon metrekare alanda, 85 bin metrekare büyüklüğünde olan havalimanının uluslararası standartlarda hizmet vereceğini söyledi.

Kaymakam Otcu, “Çukurova Bölgesel Havalimanı 29 Ekim 2023 açılacak. 3 ay boyunca deneme dönem olacak. Yılbaşından sonra  normal hizmetini verecek. Çukurova Bölgesel havalimanı Türkiye’de önemli bir havalimanı olacak ve bölgemiz için artı değer olacaktır” dedi.

Tarsus kadim ve cazip bir kenttir

Tarsus’un bölgede en çok gelişen kent olduğunu altını çizen Kaymakam Otcu, “İklim uygun, tarım alanı bol, bereketli, verimli topraklar mevcut. Sanayisiyle gelecekte önemli bir kent olacak.  80 bin öğrencisiyle eğitim alanında da önemli adımlar atmış bir kent.

Üniversitesi var. Şuan 5 bin öğrenci olan üniversitemize önümüzdeki yıllarda bu sayı 15 bini bulacak. Hızlı tren yine Tarsus’u cazip hali getirecek. Havalimanı hizmet girmesiyle Tarsus’u daha cazip bir kent haline getirecek. İstanbul'da sonra en çok gelişen İl Mersin, dolayısıyla Tarsus’tur. Tarsus’un  geleceği çok aydınlık. Organize Sanayi Bölgesi ile tarımı ile Türkiye’yi besleyen kenttir. Tarsus kadim ve cazip bir kenttir” ifadesini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.