“SPOR; BARIŞ, KARDEŞLİK, HUZUR DEMEK”

BAŞKAN SEÇER, ‘TOUR OF MERSİN’İN STARTINI VERDİ

Spor Yayın: 04 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.04.2024 17:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
56 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’ tüm coşkusuyla başladı. Türkiye’nin en önemli 4 bisiklet yarışından biri olan Tour of Mersin kapsamında 5 kıtadan, 30 farklı ülkeden toplam 171 sporcu 4 gün boyunca Mersin’i pedallayacak. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’de Tour of Mersin’e katılarak yarışmanın startını verdi.

171 sporcunun yarışa katıldığını belirten Seçer, “146 sporcumuz 5 kıtadan, 30 ülkeden burada bulunuyorlar. İşte sporun güzelliği bu, insanların dil, din, milliyet farkı olmaksızın bir arada ortak bir amaçla bir mücadele içerisinde olmaları. Spor; barış, kardeşlik, huzur demek. Bu etkinliklerde Mersin’de her geçen gün artarak devam edecek” dedi.

Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı’na girmeyi hedeflediklerini belirten Seçer, “Çok yakın bir süre içerisinde yapılan çalışmalar sonucu Mersin’i Avrupa Bisiklet Rotaları Ağına katacağız. Bu da Mersin için çok önemli bir kazanım olacak” diye konuştu.

Mersin’den tüm dünyaya çağrı yapan Seçer; “Herkesi Mersin’e bekliyoruz. Herkes gitsin tersine ama birçok kişi gelsin Mersin’e” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’ tüm coşkusuyla başladı. Türkiye’nin en önemli 4 bisiklet yarışından biri olan Tour of Mersin kapsamında 5 kıtadan, 30 farklı ülkeden toplam 171 sporcu 4 gün boyunca Mersin’i pedallayacak. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’de Tour of Mersin’e katılarak yarışmanın startını verdi.

Başkan Seçer: “Mersin artık daha çok sportif faaliyetle anılacak”

Anamur İlçesi’nde bulunan Anemurium Antik Kenti’nde başlayan yarışma öncesinde konuşan Başkan Seçer, sporcuların birbirinden güzel güzergahlarda pedal çevireceğini belirterek, “Tour of Mersin’in 4 güzergahı da birbirinden güzel görüntüler ortaya çıkaracak güzergahlar. Yurtdışından 146 sporcu geldi. Mersin’imizin uluslararası arenada tanınması için burada gördüklerini ülkelerinde anlatmalarını kendilerinden istiyorum. Özellikle içinde bulunduğumuz Anamurium Antik Şehri’nin görkemli görüntüsünü de anlatmalarını kendilerinden istiyoruz” diye konuştu.

Mersin’in artık sportif faaliyetlerle daha çok anılacağını belirten Seçer, “Dünyanın dört bir yanından sporcular bu etkinlikler için burada olacak. Spor; barış, kardeşlik, azim, emek ve takım çalışması demek. Spor; birçok insan için önemli ve değerli bu gibi kavramları bize anımsatan bir uğraş alanı” diye konuşarak, tüm sporculara başarılar diledi.

“Mersin’imizin de her köşesi tarih kokuyor, muazzam bir şehir”

Her köşesi tarih kokan Anamurium Antik kentinde başlayan Tour Of Mersin’in bütün güzergahlarının Mersin’in doğal ve tarihi güzelliklerini kapsadığını dile getiren Seçer, “Mersin’imizin de her köşesi tarih kokuyor, muazzam bir şehir. Bu anlamda da bu tip sportif etkinliklere çok müsait, biz de çok farklı etkinlikler yapıyoruz. Tour Of Mersin için buradayız. Havada çok güzel artık, Mersin’in baharı geldi” diye konuştu.

“Mersin’i ‘Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı’na katacağız”

171 sporcunun yarışa katıldığını belirten Seçer, “5 kıtadan, 30 ülkeden 146 sporcu burada bulunuyor. İşte sporun güzelliği bu, insanların dil, din, milliyet farkı olmaksızın bir arada ortak bir amaçla bir mücadele içerisinde olmaları. Spor; barış, kardeşlik, huzur demek. Bu etkinliklerde Mersin’de her geçen gün artarak devam edecek” dedi. Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı’na girmeyi hedeflediklerini belirten Seçer, “Çok yakın bir süre içerisinde yapılan çalışmalar sonucu Mersin’i Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı’na katacağız. Bu da Mersin için çok önemli bir kazanım olacak. Ayrıca bisiklet tutkusunun artması için bisiklet tutkusu olanların bisiklet altyapısı olan bir şehirde yaşamalarını sağlamak için de bisiklet yolları bizim için önemli. 400 kilometre gibi bir bisiklet yolu projelendirmiştik. Bunu zaman içerisinde planlamıştık. Şu anda 145 kilometre bisiklet yolu ağımız var. Ve her yeni açtığımız caddede, bulvarda teknik olarak bir engel olmadığı takdirde mutlaka bisiklet yolumuz oluyor” sözlerine yer verdi.

Mersin’de 2024 yılı içinde uluslararası, ulusal ve yerel bir dizi sportif faaliyet yapıldığını söyleyen Seçer; Çocuk Maratonu, Mersin Dağ Koşusu, Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu, Pro Beach Tour, Tarsus Kleopatra Bisiklet Turu, Tarsus Uluslararası Yarı Maratonu ve 6. Uluslararası Mersin Maratonu’nu gerçekleştireceklerini müjdeledi. Mersin’den tüm dünyaya çağrı yapan Seçer, “Herkesi Mersin’e bekliyoruz. Herkes gitsin tersine ama birçok kişi gelsin Mersin’e” dedi.

“Sporculardan beklentimizin çok üzerinde memnuniyet duyuyoruz”

Daha önce yapılan sportif faaliyetlerin ardından sporculardan olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyen Seçer, “Beklentimizin çok üzerinde bir memnuniyet oluyor. Özellikle burada mücadele eden sporcular, federasyon temsilcileri memnuniyetlerini ifade ediyor. Büyükşehir olarak yaptığımız organizasyonlarda ciddiyete önem veriyoruz. Yani yaptığımız organizasyonların düzenli olması, uluslararası etkinliklerin standartlara, kurallara uygun olması bizim için önemli. Tabi Mersin’in tanıtımı açısından çok önemsiyoruz. Bu anlamda da özellikle ilk kez bu bölgeye gelen sporcuların Mersin ile ilgili değerlendirmelerini kıymetli buluyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Seçer, yarışmanın startını verdi ve 6. Tour of Mersin heyecanı başladı.

Anamur’dan Tarsus’a kentin tarihi, doğal ve kültürel güzellikleri pedallanacak

Toplam 4 gün sürecek yarışma boyunca sporcular, Anamur’dan Tarsus’a Mersin’in tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini pedallayarak keşfedecek. Birbirinden heyecanlı anlara sahne olacak yarışma sonunda dereceye girenlere toplam 19 bin 30 Euro ödül verilecek.

Etaplar şu şekilde:

4 Etap’tan oluşan ‘6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’ toplam 518.5 kilometre pedallanacak. 1.Etap’ta Anamur-Gülnar 103.2 kilometre; 2.Etap’ta Gülnar – Mersin Soli Pompeipolis 153.3 kilometre; 3. Etap’ta Tarsus–Mersin Özgecan Aslan Barış Meydanı 137.5 kilometre ve 4. Etap’ta da Mersin merkez olmak üzere 124.4 kilometre sporcular pedal çevirecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.