10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN SEÇER’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Gündem Yayın: 10 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 10.01.2024 12:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
63 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. 

Seçer mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Basın çalışanlarına çeşitli haklar sağlayan 212 sayılı yasanın, 10 Ocak 1961’de kabul edilmesiyle, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için kutlamaya başladığımız Çalışan Gazeteciler Günü’nün 63. yıldönümünde değerli basın mensuplarımızın sevinç ve gururunu gönülden paylaşıyorum.

Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın; demokrasinin en temel unsurlarından biridir. Toplumsal değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini temel alan bir anlayışla görevini yerine getiren basın mensupları çağdaş toplumlarda demokrasinin en büyük güvencesidir.

Halkımızı bilgilendirirken, aynı zamanda vatandaşlarımız ile devlet arasında önemli bir köprü vazifesi gören yerel basınımız kentimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamaktadır. Basın mensuplarımızın, ülkemizle birlikte Mersin’in kalkınmasına ve demokrasi kültürünün güçlenmesine olan katkılarına olan inancım tamdır.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basın bir milletin müşterek sesidir’ sözünden hareketle; Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, kamu kurumlarının daha sağlıklı çalışmasına katkıda bulunan basın mensuplarımızın kıymetli görüş ve etkin çözüm önerileri bizim için her daim yol gösterici olmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, basın ahlak esasları çerçevesinde görevlerini özveriyle yerine getiren tüm basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nü kutluyor, görevleri başında hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.