YAZIN TADI ‘KÖY BİZİM ŞENLİK BİZİM’

KÖY ŞENLİKLERİNİN DURAĞI BU KEZ MEZİTLİ İLÇESİ OLDU

Yaşam Yayın: 23 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 23.08.2023 09:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
115 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinlikleri, ilçelerde yaz akşamlarının vazgeçilmez eşlikçisi olmaya devam ediyor. Yediden yetmişe herkesin gönlünce eğlendiği şenliğin durağı bu kez, Mezitli’ye bağlı Fındıkpınarı ve Akarca Mahalleleri oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinlikleri, ilçelerde hız kesmeden devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Her Köy Bizim Köyümüzdür’ sloganıyla düzenlenen ve ilçe ilçe gezen şenlik ekibi, Mersinlilere keyifli anlar yaşatmayı sürdürüyor. Yediden yetmişe herkesin eğlendiği şenliğin durağı bu kez, Mezitli’ye bağlı Fındıkpınarı ve Akarca Mahalleleri oldu.

Çocuk gösterilerinden resim yapmaya, halat çekmeden geleneksel oyunlara kadar birbirinden farklı etkinliklerin yer aldığı şenlik, renkli görüntülere sahne oldu. Ailelerin de keyifli zaman geçirdiği etkinlikte çocuklara balon, oyuncak, boyama kitabı ve boya kalemlerinin yanı sıra, lezzetli ikramlıklar da dağıtıldı.

Aileler, çocukların mutluluğuna ortak oldu

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Hatice Çekok, hem küçüklerin hem de büyüklerin çok eğlendiğini belirterek, “Bu şenliğe geçen sene de katılmıştık. Kırsal kesimlerde yaşayan çocukların, her zaman bu tür etkinliklere katılma şansı olmuyor. Bu şenlik olmasaydı, çocuğum evde tek başına oynayacaktı. Kısacası hem küçükler, hem de biz büyükler için güzel bir etkinlik oldu” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, kırsalda yaşayan çocuklar için etkinlik düzenlemesinin çok anlamlı ve kıymetli olduğunu ifade eden Muhammet Kapıcı, “Yaylaya gelen ve sıkılan çocuklar için, çok verimli bir etkinlik oldu. Köylerde bu tür şenliklerin düzenlenmesi ve çocukların davet edilmesi çok güzel.  Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini takip ediyoruz. Çalışmalarını takdir ettiğimiz, çok aktif bir belediye” diye konuştu.

Torunlarıyla birlikte etkinliğe katılan Emine Değer ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Bu etkinlik olmasaydı, çocuklarımız bir şey yapmıyordu. Çocuklarımız programı duyunca çok heyecanlandı, hoşlarına da gitti” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.