20 Temmuz 2023 - Perşembe

“Neyi satacağımızı iyi biliriz!..”

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) üç günlük ziyareti öncesinde;

Yazar - Ali Pamuksüzer
Okuma Süresi: 4 dk.
92 okunma
Ali Pamuksüzer

Ali Pamuksüzer

-
Takip EtGoogle News

     Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) üç günlük ziyareti öncesinde; “bazı kamu işletmelerinin de Körfez ülkelerine satılmaya hazırlandığı” iddiaları üzerine, “Körfez ülkelerinin, Türkiye’den belli ‘asset’leri (varlıkları) alma durumu olacak.

Biz neyi satıp neyi satmayacağımızı iyi biliriz!.” Demişti..

     Bu ziyaretlerin ilk gününde S.Arabistan ile yapılan ticari anlaşmalar sevindiricidir. Ancak, bir vatandaşın “CİMER”e müracaatı üzerine, son 18 yılda satılan fabrika ve kurumların açıklanan listesine baktığımızda siyasi iktidarın başarılı olmadığı; rahmetli Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ülkemize kazandırdığı ”Yerli ve Millî” değerlerimizin çoğunun yok edildiğine üzülerek tanık olmaktayız maalesef. Bakınız! CİMER’in verdiği listeye göre neleri kaybetmişiz: 

TERMİK SANTRALLER
1. Seyitömer, 2. Kangal, 3. Yatağan, 4. Çatalağzı, 5. Yeniköy, 6. Orhaneli, 7. Tunçbilek, 8. Soma.

HİDROELEKTRİK SANTRALLERİ
1. Ataköy, 2. Beyköy, 3. Çıldır, 4. İkizdere, 6. Kuzgun, 6. Mercan, 7. Tercan, 8. Murgul, 9. Denizli Jeotermal Santrai.

ŞEKER FABRİKALARI
1. Kırşehir, 2. Turhal, 3. Çorum, 4. Elbistan, 5. Muş, 6. Erzincan, 7. Erzurum, 8. Afyon, 9. Bor,

10. Alpullu Şeker

TEKEL FABRİKALARI
1. Adana 2. Ballıca 3. Bitlis 4. İstanbul Sigara 5. Malatya. 6.Tokat, 7.Yavşan Tuzlası, 8. Ayvalık Tuzlası, 9. Çamaltı Tuzlası 10. Çankırı K. Tuzlası 11. Tuzluca Tuzlası 12. Sekili Tuzlası 13. Kağızman Tuzlası. 14. Kaldırım Tuzlası 15. Kayacık Tuzlası.

SÜMER HOLDİNG''E BAĞLI ŞİRKETLER
1. Mazıdağ Fosfat Tesisleri 2. Adıyaman İşlet. 3. Malatya İşlet. 4. TÜMOSAN İşlet. 5.Bakırköy Konfeksiyon San. 6. Çanakkale Sentetik Deri İşlet. 7. Diyarbakır İşlet. 8. Beykoz Deri Kundura İşlet. 9. Sarıkamış Ayakkabı İşlet.

LİMANLAR
1. Mersin, 2. İskenderun, 3. Samsun, 4. Bandırma, 5. Derince, 6. Salıpazarı (Galataport) 7. Tekirdağ, 8. Çeşme/İzm. 9. Kuşadası, 10. Dikili/İzm. 11. Trabzon.

SATILAN DİĞER ŞİRKETLER
1. Seyitömer Linyitleri 2. Güney Ege Linyitleri 3. Murgul Bakır İşletmesi 4. Samsun Bakır İşletmesi 5. Yeniköy Linyitleri İşletmesi 6. Bursa Linyitleri İşletmesi 7. Sakarya Traktör Sanayi 8. Ereğli Demir ve Çelik 9. Eti Alüminyum 10. Eti Bakır 11. Eti Elektrometalurji 12. Eti Gümüş 13. Eti Krom 14. Gübre Fabrikaları 15. PETKİM 16. TÜRK TELEKOM 18. TÜPRAŞ 19. SEKA Kağıt Fabrikası.

     AKP'nin, 2002 yılı itibariyle 273 kuruluşta hisse senedi ya da varlık satış-devir işlemleri yapılmış olup, bu kuruluşlardan 268’inde kamu payı kalmadığı belirtilmektedir.

    AKP iktidarında, “Yap-İşlet-Devret” modeliyle yapılarak TC Devletinin hazinesinden (Beytülmal)’den malum holdinglere milyar ödenerek yapılan “yol-köprü-havaalanı” gibi eserler(!) Milletimizin sırtında bir kambur gibi durmaktadır!..

     Misafiri gelince, “Beytülmal”e ait mumu söndüren Hz. Ömer (R.A) gibi adalet timsali bir halifenin dini İslâm’a mensup TC Devletinin hazinesi; “Muaviye”nin Şam’daki ”Yeşil Saray” ında yaptığı gibi “itibar” uğruna israf edilirken, diğer tarafta memur, işçi, emekli dar gelirli mazlumların huzur-u mahşerde mutlaka bir hesabı olacaktır!

     ”İtibar”, israfla olmaz. Çünkü ”İsraf”, En’am Suresi/141.ayet, A’raf Suresi/31.Ayet, İsra Suresi/27.Ayet, Furkan Suresi/67.Ayetlerde “yasak” olduğu emrolunmaktadır.

     Ne Peygamberimiz (SAV) Efendimiz, ne de TC Devletinin kurucusu M.Kemal ATATÜRK, “MillÎ ve manevî” değerlerimizi israf etmemişlerdir!.

     Ne yüce Peygamberimiz, ne de Atatürk, “Komşusu aç iken, tok yatanlardan” olmadılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.