07 Temmuz 2023 - Cuma

“ZALİMİN ZULMÜ VARSA, MAZLUMUN ALLAH’I VAR”

Bu konuda kutsal kitabımız Kur’ân-ı Kerim asla yanıltıcı bilgi vermez!.

Yazar - Ali Pamuksüzer
Okuma Süresi: 4 dk.
92 okunma
Ali Pamuksüzer

Ali Pamuksüzer

-
Takip EtGoogle News

   Tarihin tozlu sayfaları ile İslâm Tarihine baktığımızda, içinde hüküm sürdükleri saray ile birlikte yerle yeksan olmuş zalim hükümdarların öyküsüne rastlamaktayız..

    Bu konuda kutsal kitabımız Kur’ân-ı Kerim asla yanıltıcı bilgi vermez!.

    Kur’ân-ı Kerim’in Bakara Suresi 50.Ayetinde: “Hani, sizin için denizi yarmış, sizi kurtarmış, gözlerinizin önünde Firavun ailesini suda boğmuştuk.” ve Âraf Suresi 136.Ayette de: “Bu yüzden onlardan intikam aldık. Âyetlerimizi yalanlamaları ve onları umursamamaları sebebiyle kendilerini denizde boğduk.” Denilerek, Hz.Musa (a.s.) ve ümmetine zulmeden Firavun ve yandaşlarının, Kızıldeniz’de boğularak helâk edildikleri anlatılmaktadır.

    Firavun, boğulmak üzere iken iman etmiş, ancak imanı kabul edilmemiş ve cesedi daha sonra gelenlere bir ibret olsun diye saklanmıştır. (Yûnus Suresi/90. ve 92.ayetler)

    Kârun, Hazret-i Mûsâ (a.s)’ın kendisine öğrettiği “simyâ” (Fiziğin bir alt disiplini olan simya ilmi, duyu algısı bakımından gerçekte var olmayan şeyleri sanki varmış gibi göstermek ve hava ortamını bir tür doğal yansıtma aracı gibi kullanarak fantazmagoriye dayalı görüntüler meydana getirmekten ibaret bir sihir sanatıdır) ilmi sayesinde zengin olmuştu. Ancak gönlünü dünyevî ihtiraslara kaptırıp, bütün güzel özelliklerini kaybetti. Sahip olduğu zenginlik nedeniyle gurur ve kibre kapıldı. Kur’ân’daki ifade ile azgınlar güruhundan oldu ve onun hakkında Kasas Suresi 76.Ayetteki ilâhî hüküm verilmiştir. Ayrıca, Karun’un içinde saltanat sürdüğü sarayı ile birlikte onun peşinden giden zalimlerin, nasıl yerle bir edildiği Kur’ân-ı Kerim’de Kasas Suresi/76’dan 81’e kadar olan ayetlerde çok net şekilde anlatılmaktadır.

    Cenab-ı Allah, Kasas Suresi 81.Ayette: “Sonunda onu da, sarayını da yerin dibine batırdık. Allah'a karşı ona yardım edebilecek adamları da yoktu. Kendisini savunup kurtarabileceklerden de değildi!” buyurmakla, her dönemin zalimler güruhunu uyarıyor!.

    İnsanların başlarına gelen “afetler” konusunda ise, Allah (CC) Kasas Suresi 59.Ayette: “Rabbin, ülkelerin merkezî yerlerine, kendilerine âyetlerimizi okuyan bir peygamber göndermedikçe oraları helâk edici değildir. Zaten biz, halkları zalim olmadıkça memleketleri helâk etmeyiz.” Buyurmakla, çok anlamlı mesajlar vermektedir!.

    “Kârun” adındaki zalim hükümdarın, kavmi tarafından uyarıldığını Cenab-ı Allah Kasas Suresi 76.Ayette: “Şüphesiz Kârûn, Mûsâ'nın kavmindendi. Onlara karşı azgınlık etti. Biz ona, anahtarlarını (bile taşımak) güçlü bir topluluğa ağır gelecek hazineler verdik. Hani, kavmi kendisine şöyle demişti: "Böbürlenme! Çünkü Allah, böbürlenip şımaranları sevmez." Diyerek, tüm insanlık âlemini ve günümüzdeki zalimler güruhunu da uyarmaktadır.

    Değerli okurlarım! “Anlayana sivrisinek saz,anlamayana davul, zurna az” demiş atalarımız..  

    Bizim görevimiz, sevgili Peygamberimiz (SAV)’in buyurduğu gibi, “Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır” buyurduğu gibi, biz de “suskun şeytanlardan” olmamak için gerçekleri saptırmadan yazacak ve yazmaya da devam edeceğiz inşallah!.

    Allah (CC) yâr ve yardımcımız olsun!.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.